Obrázek článku

V sobotu je tu první ligové kolo s Plzní!

Je tu nová sezona FORTUNA:LIGY, na Stínadla k prvnímu duelu přijíždí v sobotu Viktoria Plzeň, třetí tým minulého ročníku. V lázeňském městě se bude hrát od 15 hodin.

Tepličtí jsou na svého soupeře nažhaveni, vždyť v minulé sezoně ho jednou porazili a jednou s ním remizovali. K plichtě došlo rovněž v úvodním střetnutí sezony, dělbu bodů (2:2) tehdy zařídil Jakub Urbanec dvěma góly a bohužel i neproměněnou penaltou v samém závěru.

Trenér „sklářů" Zdenko Frťala upozorňuje, že každý zápas je jiný. „Obě mužstva navíc prošla nějakou obměnou. My hlavně chceme navázat na závěr minulé sezony. Kluci přistoupili ke každému zápasu maximálně koncentrovaně, svoji kůži neprodali lacino. V tom chceme pokračovat. Každopádně respektujeme sílu soupeře, máme ho navnímaného. Ale chceme se zaměřit na naše přednosti, kterými by měla být agresivita a týmový duch. Víme, že se nemůžeme rovnat top klubům a hrát s nimi fotbal."

Teplice odehrály v létě čtyři přípravné zápasy. Porazily Vlašim (3:2), Ústí nad Labem (2:1), Žižkov (2:1) a Varnsdorf (4:0). „Generálka s Varnsdorfem nám vyšla výsledkově, na videu jsem si ale rozebrali spoustu situací, které nebyly ideální," přiznává Frťala.

Viktoria byla v letní přípravě také úspěšné, když šest zápasů vyhrála a jen jeden skončil remízou. Hlavní událostí přípravného období je ale návrat kouče Miroslava Koubka, který prohlásil, že se svými svěřenci chce hrát atraktivnější styl fotbalu. „Chci, abychom hráli dobrý fotbal, který se bude lidem líbit. Sportovní cíle se nedají nikdy striktně naplánovat. Určitě povinností Viktorie Plzeň je dosahovat umístění zajišťující evropské poháry," ví Koubek, který se pustil do rozboru toho, jak by měla hra Západočechů vypadat. „„Pokusili jsme se s kolegy do mužstva vnést jiný způsob hry. Hru více zintenzivnit a maličko to vysunout výš a více presingového a přepínacího obrazu."

A co si Koubek myslí o zápase v Teplicích? „Teplice jsou dobře vedené mužstvo, budou určitě připraveni. Budeme hrát svoji hru a budeme se snažit je přehrát. Doma jsou velice nepříjemné a my to víme.”

Před sobotním utkáním se od 11:00 hraje na „Mexiku“ finále Memoriálu Františka Hrdličky a současně od 12:45 do 14:15 bude probíhat fanzóna pro děti i dospělé na umělé trávě. Prodej vstupenek na utkání probíhá ZDE, v prodeji jsou stále také permanentky ZDE.

Stínadla TV