Obrázek článku

V neděli nás čeká domácí utkání se Zlínem!

Fotbalisté Teplic můžou v neděli udělat ve FORTUNA:LIZE velký krok k záchraně. Doma hostí poslední Zlín, pro který je souboj, jenž má začátek v 15 hodin, možností, jak se pokusit uniknout přímému sestupu.

Tepličtí v úvodním kole nadstavbové skupiny o záchranu porazili 1:0 Pardubice, jejich trenér Zdenko Frťala ale varuje před ošidností střetnutí s posledními Jihomoravany. „To, že je Zlín na dně tabulky, neznamená, že to není kvalitní tým. Naopak má enormně zkušený kádr. Rozhodně do střetnutí nejdeme v roli favorita. Je to ale pro nás další souboj, ve kterém chceme uspět, Zlín bude jiný příběh, jiné utkání než bylo to proti Pardubicím."

„Skláři" chtějí navázat především na výsledkově vydařené zápasy, co se herního projevu týče, přeje si Frťala posun. „Jsme si vědomi toho, že naše hra nebyla moc na koukání. Věřím, že se to zlepší, v tréninkovém procesu na tom budeme pracovat. Jde hlavně o to, že bez míče se těžko odpočívá. Takže chceme být častěji v držení míče, nemít po jeho zisku zbytečné ztráty. Zároveň si uvědomujeme, jak moc důležité utkání to bude."

Podle teplického trenéra způsob boje odpovídá důležitosti situace. „Určitě je v tom psychika. Hráči nechtějí nic zkazit, mají odpovědnost vůči domácím fanouškům. Ale přesto si myslím, že je potřeba, aby herní kvalita byla vyšší, abychom získali více herní jistoty. Vše je o psychickém nastavení."

Severočeši mají nyní na první nebarážové pozici čtyřbodový náskok před Brnem, na Zlín je jejich náskok dokonce osmibodový.

Zlín naposledy remizoval 1:1 s Jabloncem, za vybojovaný bod byl jejich trenér Pavel Vrba rád. „Pokud by nám soupeři utekli na čtyři a více bodů, pak by to bylo mnohem složitější. Ještě žijeme, za čtyři kola se může stát cokoliv. Navíc hrajeme vzájemná utkání. Nezajímají nás mančafty na čele skupiny, které jsou v zásadě zachráněné, ale těsně nad námi," řekl Vrba. „Potřebujeme každý bod. Teď přijdou zápasy, které rozhodnou. Naším cílem je baráž," dodal.

Zápas Teplice - Zlín začíná v neděli v 15 hodin. Přijďte fandit „sklářům"! Vstupenky jsou v prodeji ZDE. Utkání bude rozhodovat Lukáš Nehasil s asistenty Lukášem Machačem a Lukášem Slavíčkem. Čtvrtým rozhodčím bude Vojtěch Opočenský, u VARu zasednou Tomáš Kocourek a Jakub Hrabovský.

Stínadla TV