Obrázek článku

V neděli jedeme na hřiště Českých Budějovic

Po domácím vítězství 1:0 nad Hradcem Králové, prvním ligovým tohoto kalendářního roku, zajíždí fotbalisté Teplic na jih Čech. V neděli od 16 hodin nastoupí v Českých Budějovicích k duelu 26. kola FORTUNA:LIGY proti domácímu Dynamu, které v případě porážky může zabřednout do boje o záchranu.

České Budějovice hrály ve středu semifinálové utkání domácího poháru v Praze na Letné, Spartě podlehly 0:2. Mnohem těžší porážku utrpěly minulý víkend v lize, ve Zlíně padly 1:5. Navíc inkasovaly osmou červenou kartu této sezony, viděl ji Lukáš Havel. A právě toto vyloučení tým koučů Zápotočného a Nikla hodně ovlivnilo. V tabulce jsou na jedenáctém místě, na Teplice (14.) mají čtyřbodový náskok.

„České Budějovice mají nesmírně zkušený tým. Od Králíka přes Horu po Potočného, zkrátka co hráč, to zkušenost. Dokázaly porazit i Slavii," má kouč Teplic Zdenko Frťala respekt před nedělní soupeřem svého celku.

Zároveň ale své svěřence nabádá, aby věřili ve vlastní síly. O Teplicích se říká, že nedokážou zopakovat dobrý výkon, právě na tom chce Frťala zapracovat. „Já takhle nechci přemýšlet. Chceme si nastavit podvědomí tak, že pro úspěch uděláme vždy maximum, že základem budou atributy jako nasazení, týmový výkon, přistup, ochota hrábnout jeden za druhého. Pak se může opakovaně přiklonit i štěstí. Nechci zkrátka přemýšlet, jestli dokážeme zopakovat svůj výkon. Musíme si věřit, že to dokážeme."

Utkání bude řídit Tomáš Batík s asistenty Radkem Kotíkem a Radimem Dreslerem. Čtvrtým rozhodčím bude Lukáš Raplík. U VARu zasedne Jana Adámková s Lucií Ratajovou.

Stínadla TV