Obrázek článku

Zdeněk Ščasný: Ve druhém poločase jsme začali běhat a hrát agresivněji

Trenér Zdeněk Ščasný na pozápasové tiskové konferenci přiznal, že dnešní remíza ze hřiště Příbrami je zasloužená. V prvním poločase byli lepší domácí, v tom druhém zase tepličtí.

Jak hodnotíte utkání?

"Po dvou zápasech, které nám nevyšly, jsme uhráli bod. Nicméně náš vstup do zápasu a celý první poločas nebyly vůbec dobré, i když Příbram neměla vyložené gólové šance. Druhá půle se otočila, začali jsme hrát kombinačně a Příbram přehrávali. Klíčové bylo to, že jsme jim ve 46. minutě dorovali branku. Takové chyby se nám teď opakují, soupeři toho využívají a my za to platíme. Naštěstí se nám dnes povedlo vyrovnat a bod je asi zasloužený."


Čím si to opakování chyb vysvětlujte?

"Jde prostě o individuální chyby. Jeden hráč má míč na noze a další, který by to mohl odkopnout uklouzne... To, co jsme udělali doma jste viděli. To, co v Jablonci, také. My jsme hlavně v prvním poločase hráli špatně, ale když hrajete špatně, tak musíte udržet alespoň 0:0 a pak se určitě zvednete. To se nám povedlo, i když jsme inkasovali. Proházeli jsme trošku posty v záložní řadě a najednou jsme začali hrát, víc jsme bojovali a běhali."

Byla ta proměna po první půli právě prohozením hráčů?

"To ne, ale pomohlo to výrazně. Bylo to hlavně tím, že jsme začali běhat a hrát agresivněji. V první půli jsme hráli bez soubojů a bez pohybu."

Musel jste tedy o poločase zvýšit hlas?

"To bych tu nerad ventiloval, takové věci by měly zůstat v kabině."

Stínadla TV