Obrázek článku

V sobotu se doma hraje s Českými Budějovicemi

Souboj sousedů v tabulce se bude odehrávat na Stínadlech v sobotu v rámci 12. kola FORTUNA:LIGY. Domácí Teplice, které jsou dvanácté, budou od 16 hodin hostit třinácté Dynamo České Budějovice. Oba celky se budou snažit napravit nezdary z předchozího kola; skláři prohráli v Mladé Boleslavi s Hradcem Králové 1:4, Jihočeši na svém stadionu pouze remizovali 2:2 se Zlínem.

Dynamo vedlo 2:0, zápas do vítězného konce ale dotáhnout nedokázalo. „Doma jsme chtěli potvrdit výhru z Ostravy, nepovedlo se. Nezbývá než se připravit na Teplice a získat tam tři body,” velí záložník Českých Budějovic Patrik Hellebrand.

Sobotní soupeř Teplic má nestabilní formu, bodovat zatím dokázal jen dva zápasy v řadě, delší sérii si zatím nevytvořil. Naopak jeho nejdelší série nezdarů čítá tři porážky v řadě. Tým z jihu Čech vede Jozef Weber, který v létě nahradil do Jablonce odcházejícího Davida Horejše.

Teplice chtěly v minulém kole navázat na sérii čtyř duelů bez porážky, v Mladé Boleslavi se jim ale proti Hradci Králové nedařilo, přestože domácí hráli dlouhou dobu bez vyloučeného Rybičky. „Nezvládli jsme to, není se o čem bavit, prohráli jsme zaslouženě. Teď se musíme oklepat a jít dál, třeba se pokusit udělat zase nějakou sérii,” říká teplický fotbalista Tomáš Kučera.

Co od duelu s Dynamem očekává? „Každý zápas je strašně důležitý, protože liga je hodně vyrovnaná. Nechceme to zaspat a propadnout se v tabulce dolů. Zápas potřebujeme zvládnout, ale nebude to jednoduché, protože hosté jsou v pozici týmu, který může vyčkávat na brejky, tvořit a dobývat budeme my.”

Duel FK Teplice – SK Dynamo České Budějovice začíná v AGC Aréně Na Stínadlech v sobotní 16. hodinu. "Budeme chtít napravit naše zaváhání z Hradce Králové, kde jsme zápas ztratili úplně zbytečně vlastními chybami, a potvrdit dobré domácí výkony," plánuje trenér Jiří Jarošík.

Utkání bude rozhodovat Dominik Starý s asistenty Matějem Vlčkem a Tomášem Mokruschem, čtvrtým rozhodčím bude Vojtěch Opočenský. U VARu zasednou Petr Hocek a Lukáš Nehasil.

Stínadla TV