Obrázek článku

Kouč Zdeněk Ščasný hovoří o nováčcích v kádru

Celkem šest nových hráčů se objevilo v kádru FK Teplice na začátku zimní přípravy. Trojice Jakub Hora, Benjamin Balázs a Michal Pecháček jsou již hráči Teplic, Lukáš Stratil na Stínadlech hostuje s opcí z Plzně a dvojice Václav Mozol a Ndidi Chukwuma přicházejí na testování.

Začněme nováčky v našem kádru, projděme je postupně. Co si slibujete od Jakuba Hory?

"O něj jsme už usilovali dříve, ale nevyšlo to, takže jsem moc rád, že tentokrát už se nám to povedlo dotáhnout. Jakub Hora je hráč rychlostní, dynamický hráč schopný hráč na dvou, třech postech."


Dalším z Plzně je Lukáš Stratil...

"Znám ho velmi dobře a konzultoval jsem jeho jméno s trenéry, kteří ho vedli, ale trval jsem v tomto případě na hostování s opcí, abychom si ho ozkoušeli. Musí prokázat svůj talent."

Asi nejzvučnější posilou je Benjamin Balázs z Maďarska...

"To je hráč, kterého znám z Maďarska. Udělal v létě velký přestup do Portugalska, kde se však neprosadil. Je to ofenzivní hráč, který v každé sezóně v Maďarské lize měl na svém kontě několik branek a asistencí. Jde o dynamického, rychlého hráče, který umí hrát jeden na jednoho, takže typologicky takový hráč, jaké hledáme."

Dále přichází také Michal Pecháček ze Slavie...

"Je to mladý talentovaný záložník, také především ofenzivní. My jsme tuto možnost uvítali, Slavie mu nenabídla smlouvu nebo mu ji nabídla pozdě, takže se nám ho podařilo získat. Není to asi hráč hned pro základní sestavu, ale třeba nás všechny překvapí a už na jaře bude nastupovat."

Na testy dorazil Václav Mozol z Frýdku-Místku...

"Tento hráč byl doporučený Honzovi Skýpalovi, i já na něj mám dobré reference, takže jsme se rozhodli ho pozvat na testy a uvidíme."

K týmu by se měl zítra připojit také Ndidi Chukwuma, mladší bratr Chukwudiho...

"Je to mladší a trošku jiný typ hráče. Je vyšší, technický, ale také je to spíše příslib do budoucna."

Stínadla TV