Obrázek článku

Zdeněk Ščasný: Hora a Balázs naplňují má očekávání

Teplický trenér Zdeněk Ščasný je spokojený s úvodními dvěma týdny přípravy, které dnes žlutomodří završili dvojicí přípravných zápasů proti Brozanům a Weissefelsu. "Měli jsme vstřelit podstatně víc branek, jenže jsme neproměňovali šance," mrzelo teplického lodivoda.

Jak hodnotíte první dva týdny přípravy?

"Není moc, co hodnotit. Prvních čtrnáct dní probíhá tradičně a je to asi stejné u všech týmů. My jsme v těch čtrnácti dnech nechtěli hrát žádný zápas, proto jsme poprvé nastoupili až dnes. Dvojzápas jsme zvolili proto, aby si každý zahrál 90 minut. Bohužel terény nebyly ideální, ale chtěli jsme utkání odehrát na trávě. Z hlediska kondice nám tento zápas dal hodně. Trošku mi dělají starosti zranění, uvidíme, jak vážné to bude u Lüftnera a Salamiho."


Jak na vás zapůsobili noví hráči?

"To, co jsem čekal od Hory a Balázse, beze zbytku naplňují. Velmi příjemným překvapením je Václav Mozol, i když dnes v zápase to nebylo ideální, ale hodně to v jeho případě zapříčinilo malé hřiště a špatný terén, jinak se totiž jeví velmi dobře. Od Stratila čekám trošku více, hlavně v pracovitosti. Pak tu máme ještě mladíky a ti jsou spíš pro budoucnost."

Pochválil jste Mozola, který je tu na testech, už jste se v jeho případě nějak rozhodli?

"Začali jsme jednat a rádi bychom, aby v našem týmu zůstal."

Chyběl Štěpán Vachoušek, kvůli čemu?

"Měl menší problémy se zády, tak jsme mu dali spíše individuální program. Nechtěl jsem kvůli jednomu zápasu riskovat něco vážnějšího."

Už v úterý vás čeká další střetnutí...

"Ano, odehrajeme zápas proti pražské Admiře na trávě v Roudnici nad Labem od 14:00, tam se hráči prostřídají. Pak nás čeká v sobotu před odletem Dynamo Dresden a to už beru jako zápas ze soustředění, kde si budeme pomalu chystat sestavu."

Stínadla TV