Obrázek článku

Stanislav Hejkal: Teď jdeme hrát fotbal!

Tepličtí fotbalisté poletí v úterý na herní soustředění na Kypr. Trenér Stanislav Hejkal říká, že zápasem s Chrudimí se uzavřel kondiční blok. Nyní prý jeho svěřenci jdou hrát fotbal.

Jak hodnotíte další přípravné utkání?
Zápas splnil to, co jsem od něho očekával. Byl bych samozřejmě radši, kdybychom vyhráli ,ale mužstvo je nekombinované o dorostence a mladé kluky. Bylo plánované, že budeme hrát znovu na dvě jedenáctky.

Jaký je zdravotní stav týmu?

V pátek odešli z tréninku Vyhnal a Jakub Mareš, tak jsem rád, že se nikdo další nezranil. Ale budou v pořádku, poletí s námi na Kypr. Také jsem rád, že se proti Chrudimi dostal do hry Ljevaković, jeho výkon nebyl špatný.

Co vás čeká dál?

Odlétáme v úterý na Kypr. Zápasem s Chrudimí jsme uzavřeli kondiční blok. Teď jdeme hrát fotbal! Hned po příletu hrajeme s Lavičkovo Wroclaví, pak tam máme Gornik a Trenčín. Tato mužstva jsou nám herně blíže než kyperské, se kterými jsme hráli dříve. Jsem za to rád, mají totiž atypický styl hry. Myslím, že tohle bude vynikající prověrka.

Čemu se budete na Kypru věnovat?

Budeme dělat systémové věci. Zkusíme různá rozestavení, zkusíme do nich instalovat Lukáše Marečka. Také potřebujeme dostat do hry hráče, kteří budou hrát v lize spolu.

S Marečkem tedy už počítáte?

Myslím, že je to otázka několika hodin. Jsme v kontaktu ještě s jednou posilou, trošku nečekanou. Neřeknu, kdo to je, protože jsem už hodně naznačil s Marečkem, pak se o něj strhl velký boj. Jsme rádi, že to dopadlo dobře. A doufáme, že vyjde i ta druhá posila.

Stínadla TV