Obrázek článku

Zdenko Frťala: Naše obrana zase potvrdila, že počet obdržených gólů není náhoda

Zdenko Frťala po výhře v Českých Budějovicích 1:0 velebil tři body. Chválil obranu, která bojovala na Střeleckém ostrově ze všech sil.

Uklidní vás ty tři body v tabulce?
Jednoznačně nás uklidní. Před repre pauzou tohle uvítá každý tým. Jsme si ale vědomi toho, že jsme v každém utkání nevyhráli víc než 1:0. To, že domácí mají svou sílu, jsme věděli už před zápasem. Naše obrana zase potvrdila, že počet obdržených gólů není náhoda. Byly závary, hodně střel, které byly zablokované. Kluci jsou odměněni třemi body, nevypustili jediný souboj; jdou na krev v každém zápase.

Budějovice měly fakt hodně šancí, dokonce si vytvořily rekord v počtu střel na bránu. Neříkal jste si, že už to tam musí padnout?
To jsme si neříkal, to bych fandil soupeři. (smích) Vím, jak to myslíte. Hrnuly to ze všech stran, v některých situacích jsme ztráceli jednoduché míče, to byla chyba. Ve druhé půli jsme vědomě hráli na rychlé protiútoky, měli jsme dvě tři šance na gól, ale nepovedlo se. Je super, že jsme znovu udrželi nulu.

Váš gól padl už v 6. minutě. Pomohl?
Už jsem toho zažil celkem dost se svým asistentem Ondrou Prášilem. Vždy, když se to takhle přihodí, tak si říkáme, že je to moc brzy. (úsměv) Byli jsme pak 25 minut lepší, ale pak převzaly aktivitu Budějovice. Budeme se v reprezentační pauze bavit o předfinální fázi, tu musíme zlepšit. Máme na to dostatek času.

Stínadla TV