Obrázek článku

Do Teplic přichází brankář Richard Ludha

Člen širšího kádru slovenské reprezentace brankář Richard Ludha dnes podepsal na Stínadlech smlouvu a 26. ledna se po otevření přestupního okna stane hráčem FK Teplice. Už dnes se však zapojí do zimní přípravy s novým týmem.

Rodák z Prievidzy působil ve svém rodném městě do čtrnácti let, poté se přesunul do Podbrezové, kde už v osmnácti letech debutoval za A mužstvo. Od sezóny 2020/2021 se pak stal jedničkou týmu ve druhé nejvyšší soutěži a pomohl k návratu do první ligy o sezónu později. V minulé i letošní sezóně tak působil jako jednička FK Železiarne Podbrezová v Niké lize.

Třiadvacetiletý brankář patří do širšího kádru slovenské reprezentace, předtím nastupoval také za mládežnické reprezentace v kategoriích U21 a U19. „Chceme zvýšit konkurenci na brankářském postu, proto jsme přivedli Richarda, který platí na Slovensku za velmi perspektivního gólmana. Včera prošel zdravotní prohlídkou a dnes podepsal smlouvu,“ říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Na nové působiště se Richard Ludha už velmi těší: „Jsem velmi šťastný a moc rád, že jsem tu. Těším se na nové výzvy a zkušenosti, protože přestup do Čech beru jako posun kupředu v mojí kariéře.“ V Teplicích podepsal smlouvu na tři roky a bude oblékat dres s číslem 33.

Stínadla TV