Zlín - Teplice 1:0 (0:0)

Zlín - Teplice 1:0 (0:0)

FC Zlín
5. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Zlín FK Teplice
1:0 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 90. Jakubov.
ŽK: 44. Poznar - 42. Jeřábek.
Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek.
Diváci: 3402.

Team logo

FC Zlín

Dostál - Hnaníček, Buchta, Gajič - Matějov, Traore, Podio, Jiráček (72. Džafič), Bartošák - Beaugel (88. Jakubov), Poznar (85. Železník).https://fkteplice.cz/aredakce/zapasy.asp
Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Hošek, Krob - Ljevaković (79. Trubač), Kučera - Hyčka, Žitný, Hora (54. Shejbal) - Vaněček (90. Červenka).

Komentář k zápasu

Teplický tým zajížděl v pátém kole FORTUNA:LIGY na hřiště Fastavu Zlín, střetli se tak dva týmy, které vyzvávají žlutomodrou barevnou kombinaci. V nominaci na utkání chyběl obránce Alex Král, který byl na testech v zahraničním klubu, ze který se vrátil v pátek večer.

V úvodu utkání byl domácí Zlín aktivnější, z dálky to zkoušel především agilní Traore, ale jednu jeho střelu zblokovala obrana a druhá mířila mimo. Postupem času se více a víc do hry dostávali také hosté, asi největší příležitost Teplic měl v prvním poločase Žitný, který protáhl brankáře Dostála a kopal se roh.

Po změně stran se opět hrálo bez větších příležitostí před oběma brankami. Po hodině hry hledal střídající Shejbal před brankou Vaněčka, ale ten na přihrávku nedosáhl. Velkou příležitost pak měl po rychlém brejku Vondrášek a následně také Vaněček, jenže prvnímu pokus vychytal brankář Dostál a druhý poslal míč mimo. Další šanci měl Vaněček po prudkém nastřelení od Jeřábka, ale nestačil míč stlačit do branky. Poté začal hrozit také Zlín, ale tepličtí hráči obětavostí a padáním do střel příležitosti přečkali až do 90. minuty, kdy se z poslední šance zápasu trefil Jakubov a Teplice tak odjíždí ze Zlína bez bodu.

Příští týden se představí FK Teplice na domácí půdě, v sobotu 25. srpna od 19:00 nastoupí na Stínadlech proti Slavii.

Fotogalerie

Stínadla TV