Teplice - Zlín 2:1 (1:0)

Teplice - Zlín 2:1 (1:0)

FK Teplice
20. kolo, HET liga,
FK Teplice FC Zlín
2:1 (1:0)
Logo

Statistiky

Branky: 17. Král, 57. Žitný - 48. Hronek.
ŽK: 34. Soungole - 44. Kopečný, 45. Gajič, 85. Džafič.
Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Melichar.
Diváci: 2156.

Team logo

FK Teplice

Diviš - Hyčka, Ljevakovič, Král, Krob - Soungole - Vošahlík (10. Červenka), Kučera, Hora (89. Kodeš), Žitný (66. Trubač) - Vaněček.
Team logo

FC Zlín

Zlámal - Kopečný (46. Matejov, 67. Holzer), Hnaníček, Gajič, Bartošák - Mehanovič, Janíček (30. Jiráček), Ekpai, Džafič, Hronek - Železník.

Komentář k zápasu

Teplice se konečně dočkaly! Ve čtvrtém jarním kole doma porazily v televizním utkání trápící se Zlín 2:1, góly dávali teenageři Král a Žitný, byly to jejich první prvoligové branky.

Tepličtí počítali před utkáním ztráty a nálezy. Stále chyběli zranění Vondrášek a Jeřábek, do hry se vrátili Krob s Ljevakovićem. Před střetnutím se navíc zranil Rezek, ve 4. minutě musel ze hřiště odstoupit Vošahlík.

Skláři měli dobrý vstup do utkání, v 17. minutě se po Krobově rohovém kopu trefil hlavou stoper Král. Domácí, kteří na Stínadlech v právě probíhající sezóně ještě neprohráli, si vytvářeli i další šance, po gólu volal například pokus Vaněčka, i další příležitosti ale mohly mít gólovou tečku.

Domácím zatrnulo hned na začátku druhého poločasu, když Diviš překonal Hronek. Žlutomodré to ale nepoložilo a dál se snažili strhnout vítězství na svou stranu. V 58. minutě se krásně uvolnil Žitný, jenž hrál vůbec první prvoligový zápas od samého začátku, narazil si s Vaněčkem a nádherně překonal Zlámala.

Pojišťovací trefy už se 2 tisícovky diváků nedočkaly, i tak ale Teplice konečně braly do prvoligové tabulky důležité tři body.

Fotogalerie

Stínadla TV