Jablonec - Teplice 0:2 (0:1)

Jablonec - Teplice 0:2 (0:1)

FK Jablonec
N5, FORTUNA:LIGA,
FK Jablonec FK Teplice
0:2 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 30. Gning, 49. Radosta.
ŽK: 90. Surzyn - 7. Jukl 79. Beránek.
Rozhodčí: Křepský - Horák, Šafránková (Rouček).
VAR, AVAR: Kocourek, Machač.
Diváci: 2059.

Team logo

FK Jablonec

Surovčík – Surzyn, Štěpánek, Král (72. Heidenreich) – Polidar, Šulc, Považanec (80. Houska), Kratochvíl (64. Patrák), Černák (46. Hübschman) – Sejk, Chramosta (46. Ikaunieks).
Team logo

FK Teplice

Němeček - Knapík, Chaloupek, Mićević - Radosta (78. Hora), Kučera, Jukl (65. Dramé), Hybš - Vachoušek (65. Urbanec) - Gning (78. Beránek), Yasser (58. Žák).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyrazil na utkání v Jablonci s jistotou záchrany, ale také s touhou přeskočit svého soupeře v tabulce. Poprvé v sezóně dostal příležitost v brance Luděk Němeček, na hrotu se pak objevil Mohamed Yasser a na tradiční pozici Daniela Trubače pod útočníky tentokrát Tadeáš Vachoušek.

Velké příležitosti v prvním poločase měli v podstatě jen žlutomodří, nejprve zahrozil po rohovém kopu Knapík, vzápětí měl ještě mnohem větší příležitost Vachoušek, ke kterému pustil chytře přihrávku od Gninga Yasser, jenže teplický mladík překopl. Sám Mohamed Yasser mohl skórovat v 21. minutě, když mu přihrával Gning, ovšem tentokrát Surovčík míč vykopl. Po půlhodině hry se Teplice konečně prosadily, levačkou z vápna krásně zaúřadoval Abdallah Gning.

Po změně stran mohlo mít mnoho teplických fanoušků, kteří do Jablonce přicestovali, ještě větší radost. Na levé stran se skvěle uvolnil Yasser a předložil míč před branku Radostovi, který zvýšil. Pak se musel poprvé v utkání zaskvět také Luděk Němeček, který vychytal Polidara. Dokonce o tři branky to mohlo být v 55. minutě, když Gning naservíroval míč Juklovi, který orazítkoval tyč. Další obrovskou příležitost měl v 69. minutě sám Gning, když unikl za obranu a odstřelem kolem gólmana trefil opět tyč, hned vzápětí pak dorážející Urbanec trefil břevno. O několik minut později měl Urbanec opět velkou šanci, jenže tentokrát zamířil těsně vedle. Svěřenci Zdenko Frťaly v těchto chvílích v počtu šancí na hřišti doslova dominovali. V 78. minutě si připsal první ligový start hráč B mužstva Marek Beránek, který si hned vysloužil žlutou kartu za faul na nejzkušenějšího hráče na hřišti Tomáše Hübschmana. I přes dvě šance Jablonce v samotném závěru teplický tým uhájil výhru a s ní spojený posun na 12. příčku v tabulce.

Fotogalerie

Stínadla TV