Teplice - Brno 1:1 (0:1)

Teplice - Brno 1:1 (0:1)

FK Teplice
N4, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FC Zbrojovka Brno
1:1 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 58. Fila - 17. Texl.
ŽK: 15. Mucha, 81. Vachoušek.
Rozhodčí: Starý - Vyhnanovský, Kotalík (Vokoun).
VAR, AVAR: Hocek, Slavíček.
Diváci: 3046.

Team logo

FK Teplice

Mucha - Hora (55. Knapík), Chaloupek, Mićević - Radosta (55. Yasser), Kučera, Mareček (66. Jukl), Hybš - Trubač - Gning (75. Vachoušek), Fila.
Team logo

FC Zbrojovka Brno

Hrubý - Falta, Hlavica, Souček, Hrabina - Alli, Texl (89. Nečas), Endl, Fousek (68. Ševčíkem) - Hladík, Řezníček.

Komentář k zápasu

Teplický tým, který měl již jistotu záchrany, přivítal v posledním domácím zápase Zbrojovku Brno. Tu naopak čeká ještě tuhý boj o udržení. Trenér Zdenko Frťala vyslal do hry nejsilnější možnou sestavu a nechtěl ponechat nic náhodě.

V úvodu utkání měl dva nepovedené výběhy Filip Mucha, který se nejprve snažil hasit únik Alliho a následně také další záběh za obranu, za druhý zákrok pak dostal žlutou kartu. Po následném přímém kopu následovaly dva rohové kopu a z toho druhého Zbrojovka otevřela skóre, když se dostal míč k Texlovi, který ho napálil do sítě. Velkou příležitost na srovnání měl Fila ve 22. minutě, kdy už se mu podařilo míč nasměrovat do branky, ale jeden z hostujících obránců ho dokázal dostat z brankové čáry pryč.

Po změně stran už to byly opět mnohem aktivnější Teplice, které se draly za vyrovnáním, a to přišlo v 58. minutě, když Film napřáhl z dálky a prosadil se přesně k tyči. Omluvným gestem pak dal vzpomenout na to, že je odchovancem právě Zbrojovky. Nebylo daleko k tomu, aby o devět minut později Fila skóroval i podruhé, když k němu propadl centr a z první ho poslal do boční sítě. I pak sice domácí pokračovali v optickém tlaku, ale další větší příležitost už si nevybojovali, a tak zápas skončil 1:1.

Fotogalerie

Stínadla TV