Plzeň - Teplice 1:1 (0:0)

Plzeň - Teplice 1:1 (0:0)

FC Viktoria Plzeň
30. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Viktoria Plzeň FK Teplice
1:1 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 85. Chorý - 50. Hyčka.
ŽK: 24. Jemelka, 63. Mosquera - 38. Hora, 60. Chaloupek.
Rozhodčí: Hocek - Paták, Pospíšil (Machálek).
Diváci: 8670.

Team logo

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík, Kaša, Jemelka, Sýkora – Kalvach, Květ – Mosquera (65. Kliment), Vlkanova (56. Vydra), Durosinmi (65. Jirka) – Chorý.
Team logo

FK Teplice

Mucha - Hora, Chaloupek, Mićević - Hyčka, Mareček, Urbanec (77. Sy), Radosta (90+5. Sarr) - Trubač - Žák (66. Yasser), Gning (77. Vachoušek).

Komentář k zápasu

Teplický tým odjel k poslednímu kolu základní části s několika chybějícími hráči. K dlouhodobým marodům se přidali lehce zranění Jukl a Fila, disciplinární trest vyřadil Grigara (a stále ještě také Vondráška) a kvůli dohodě klubů chyběl Matěj Hybš. Poprvé se tak do zápasové nominaci podívali mladíci Ibrahima Sarr nebo Marek Beránek.

Svěřenci Zdenko Frťaly však vstoupili do zápasu nebojácně a v sedmé minutě mohl potrestat špatnou malou domů Gning, vybojoval však jen rohový kop, ze kterého nic nevzešlo. Rohový kop zahrávali žlutomodří také v 25. minutě a odražený míč se dostal k Trubačovi, jehož střelu Staněk zázračně vyrazil na roh. Na druhé straně to dvakrát zkoušel Mosquera, oba jeho pokusy však mířily nad branku. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ihned po změně stran mohl otevřít skóre Sýkora, ale vytáhl se proti němu Mucha udržel remízové skóre. To se rozhodl změnit vzápětí Alois Hyčka, který si seběhl na centr Matěje Radosti, zpracoval si ho a uklidil za záda Staňka. Srovnat mohl Chorý, ovšem jeho hlavička šla těsně vedle. Obrovskou šanci na srovnání měl domácí Chorý v 73. minutě, když se položil do efektních nůžek, ale ještě efektnější zákrok předvedl Mucha a udržel vedení Teplic. Domácí se poprvé prosadili až v 85. minutě, opět u toho byl Tomáš Chorý a opět nůžkami, tentokrát nimi dorážel míč až ho dotlačil do sítě.

Fotogalerie

Stínadla TV