Olomouc - Teplice 1:2 (0:1)

Olomouc - Teplice 1:2 (0:1)

SK Sigma Olomouc
28. kolo, FORTUNA:LIGA,
SK Sigma Olomouc FK Teplice
1:2 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 45+3. Hybš z pen. - 79. Pokorný.
ŽK: 44. Ventúra - 7. Mareček.

Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Dresler (Dorušák).
VAR, AVAR: Petřík, Paták.
Diváci: 3091.

Team logo

SK Sigma Olomouc

Macík – Chvátal (66. Fortelný), Pokorný, Beneš, Sláma – Breite (46. Greššák), Ventúra (46. Zifčák) – Navrátil, Pospíšil, Zorvan (46. Zmrzlý) – Chytil.
Team logo

FK Teplice

Grigar - Hora, Chaloupek, Mićević, Hybš - Mareček, Jukl - Urbanec, Trubač (88. Radosta), Gning (76. Žák) - Fila (72. Yasser).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyrazil na Andrův stadion do Olomouce s touhou získat další venkovní body po vítězství v Českých Budějovicích před čtrnácti dny. Ze sestavy vypadl Tomáš Vondrášek, kterého disciplinární komise potrestala zákazem startu na tři utkání, proti čemuž podal klub odvolání. V sestavě ho nahradil mladý Jakub Hora.

První příležitost v utkání měl v 11. minutě Daniel Trubač, který se uvolnil na hranici vápna a zkusil levačkou přízemní střelu. Brankář míč vyrazil na roh. Domácí zahrozili střelou Beneše, který se opřel do míče a Tomáš Grigar balón vyboxoval. Když už to vypadalo na bezbrankový první poločas, tak využil Daniel Fila špatného zpracování míče od domácího brankáře, nechal se faulovat a vybojoval pokutový kop pro spolehlivého exekutora Matěje Hybše. Ten opět nezaváhal a poslal teplický tým do vedení.

Po změně stran udělali domácí tři změny v sestavě a začali si budovat optickou převahu na hřišti. Šance tak začaly přicházet až po hodině hry, kdy se do příležitostí dostávali agilní Zifčák s Chytilem. Dlouho však výborný Grigar odolával. Nestačil až v 79. minutě, když se do odraženého míče opřel přes klubko hráčů Pokorný a srovnal. Tepličtí hráči se však se nepoložili a rychle si vzali vedení nazpátek, když po centru Hybše a následné hlavičce Yassera se míč při zmatcích v domácím vápně dostal až za brankovou čáru. Hned vzápětí ale mohla opět vyrovnat Sigma, jenže již překonaného Grigara zastoupil na čáře Mareček a míč vykopl. Teplice už pak dotáhly zápas i s přispěním výtečného Tomáše Grigara do vítězného konce a získaly tři důležité body!

Fotogalerie

Stínadla TV