České Budějovice - Teplice 0:3 (0:1)

České Budějovice - Teplice 0:3 (0:1)

SK Dynamo České Budějovice
26. kolo, FORTUNA:LIGA,
SK Dynamo České Budějovice FK Teplice
0:3 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 22. Fila, 48. Gning, 73. Mareček.
ŽK: 82. Hais - 41. Trubač, 88. Hora.
Rozhodčí: Batík - Kotík, Dresler (Raplík).
VAR, AVAR: Adámková, Ratajová.
Diváci: 2615.

Team logo

SK Dynamo České Budějovice

Šípoš – Čoudek, Havel, Sladký – Čavoš (46. Čmelík), Hellebrand (83. V. Hora), Čermák (62. Hais), Hora, Skovajsa (46. Adediran) – Potočný, Škoda (62. Bastl).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Mareček, Chaloupek, Mićević - Vondrášek, Jukl (85. Hora), Kučera, Hybš - Trubač (85. Vachoušek) - Fila (68. Žák), Gning (58. Urbanec).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyrazil k dalšímu důležitému utkání na hřiště Českých Budějovic. Trenér Zdenko Frťala zvolil stejnou sestavu jako v minulém kole, jen vykartovaného Yassera nahradil Daniel Fila.

 Žlutomodří vstoupili do utkání dobře, poctivě napadali a domácí tým nepustili k jejich hře. Po čtvrthodině hry navíc zahrozil po rohovém kopu Mićević, který hlavičkoval těsně nad branku. Gól tak přišel až ve 22. minutě, kdy Gning vystihl rozehrávku Budějovic, pelášil sám na branku, jeho šanci sice domácí gólman ještě vyrazil, ale na dorážku dobíhajícího Fily už byl krátký a hostující tým vedl 1:0. Domácí měli velkou šanci srovnat ve 29. minutě, Tomáš Grigar ovšem tvrdou ránu Čermáka vyrazil skvěle na roh.

Po změně stran domácí dvakrát vystřídali, ale byly to opět Teplice, které vstřelily branku. Míč se dostal ve 48. minutě ke Gningovi a ten v pohodě skóroval. Navýšit vedení navíc mohli tepličtí hráči opět po necelé hodině hry, kdy po rychlém brejku a několikeré kombinaci se ke střele dostal Jukl, ale Šípoš si s jeho umístěným pokusem poradil. Další příležitost měl po zpětné přihrávce Urbance v 70. minutě Vondrášek, jenže levačkou vysoko překopl. Navýšit tak musel až sváteční střelec Lukáš Mareček, využil získaného míče od Filipa Žáka, pláchl do brejku a nekompromisní ranou přidal třetí gól. Pak už teplický tým dokázal bez problémů dotáhnout zápas do vítězného konce a přiblížil se dnešnímu soupeři na rozdíl jediného bodu.

Fotogalerie

Stínadla TV