Report ze zápasu FK Teplice vs. FK Viagem Ústí nad Labem

FK Teplice
5. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga -,
FK Teplice FK Viagem Ústí nad Labem
2:3 ((2:2))
Logo

Komentář k zápasu

2:3 (2:2) 

  •  11. VACHOUŠEK Tadeáš ( pokutový kop - faulován VACHOUŠEK Tadeáš ) - 1:0,
  •  34. VACHOUŠEK Tadeáš ( as. PROCHÁZKA Dominik ) - 2:0.

  •  38. ČERNÝ David ( as. ZASPAL Jaroslav 1:2,
  •  45+1. ČERNÝ David ( pokutový kop - faulován VOBECKÝ Marek ) 2:2,
  •  63. BENDA Jaroslav ( as. CHODORA Daniel ) 2:3.

  • Střely na branku 12 : 7 ( 10 : 5, 2 : 2 ),
  • Střely mimo branku 6 : 6 ( 5 : 1, 1 : 5 ),
  • Zblokované střely 4 : 5 ( 3 : 4, 1 : 1 ),
  • Střely celkem 22 : 18 ( 18 : 10, 4 : 8 ),
  • Vyložené šance 5 : 3 ( 5 : 1, 0 : 2 ),
  • Rohy 3 : 6 ( 2 : 1, 1 : 5 ),
  • Ofsajdy 4 : 6 ( 2 : 3, 2 : 3 ),
  • Fauly 11 : 6 ( 5 : 3, 6 : 6 ).

  • OUT 57 min. BULMAGA Vicu (36)  -  IN 57 min. BERÁNEK Marek (23),
  • OUT 66 min. LJEVAKOVIČ Admir (5)  -  IN 66 min. LUKÁŠ Martin (27),
  • OUT 74 min. ŠVANDA Josef (39)  -  IN 74 min. JAMRICH Ladislav (24),
  • OUT 74 min. VACHOUŠEK Tadeáš (14)  -  IN 74 min. HADINEC Milan (20).

  •  11. CANTIN Matthew (Ústí),
  •  53. TSYKALO Yehor (Teplice),
  •  74. ELMAGHRABI Mohamed (Teplice),
  •  81. HORA Jakub (Teplice),
  •  89. LuUKÁŠ Martin - trenér (Teplice).

"V neděli dopoledne hostil B-tým Sklářů na hřišti v Dubí – Pozorce v rámci 5.kola ČFL v místním derby lídra celé soutěže, tým FK Ústí nad Labem.

Sklářů bylo od úvodního hvizdu rozhodčího Víta Nedvěda doslova plné hřiště. Během prvních 10 minut se domácí dostali do čtyř ( ! ) vyložených příležitostí, ale bohužel bez gólového efektu. Skóre otevřel v 11.minutě z pokutového kopu Tadeáš Vachoušek, který byl několik vteřin předtím sám faulován obranou ústecké Army a míč mazácky uklidil k levé tyči branky Jana Plachého – 1:0. Další vyložená příležitost žluto-modrých přišla ve 25.minutě, kdy Dominik Procházka zblízka přestřelil odkrytou ústeckou branku. Druhou branku Teplic vstřelil ve 34.minutě opět Tadeáš Vachoušek, když po zpětné přihrávce Dominika Procházky přesně mířenou střelou k levé tyči z hranice šestnáctky Ústí nedal Plachému sebemenší šanci – 2:0. Tato část utkání jednoznačně patřila domácímu týmu a teplické mohlo jen mrzet, že vedení po mnoha neproměněných šancích nebylo vyšší. Zhruba od 30 minuty začala iniciativu na své kopačky přebírat ústecká Arma a nakonec se jí před početnou návštěvou více jak pěti stovek přítomných diváků podařilo ještě do konce prvního poločasu srovnat vedení Sklářů. Nejprve ve 38.minutě dostal na levé straně o trochu více prostoru kanonýr David Černý a hned toho využil, když z rychlého brejku přesnou střelou ke vzdálenější tyči překonal bezmocného Němečka – 1:2. V první minutě nastavení prvního poločasu byl v pokutovém území domácích faulován aktivní Marek Vobecký a nabídnutou příležitost bez váhání proměnil opět David Černý – 2:2. Do kabin tak šli oba týmy za nerozhodného stavu, ale psychická výhoda byla na straně hostů, kteří dokázali během 8 minut srovnat dvoubrankové vedení domácích.

Druhý poločas jednoznačně patřil ústecké Armě, která v 63.minutě dokonala obrat ve skóre, když ji do zaslouženého vedení poslal tečovanou střelou do šibenice Jaroslav Benda, po Davidu Černém další zkušený kanonýr v modro-bílém dresu týmu kouče Radima Tesaříka – 2:3. Tato branka bohužel definitivně otupila ofenzivní choutky domácích Sklářů, jejichž snaha byla až do samotného závěru utkání spíše platonická a nedokázala vygenerovat žádnou výraznější brankovou příležitost. Naopak Arma zcela ovládla podstatné statistické údaje druhé půle, její defenziva v čele s kapitánem Vojtou Čítkem bezchybně odrážela každé sebemenší snažení Sklářů o vyrovnání. Naopak produktivní útočné duo Černý – Benda neustále zaměstnávalo teplickou obranu až do závěrečného hvizdu rozhodčího Nedvěda, který tak spustil radost ústeckých hráčů ze zaslouženého vítězství.

Arma ovládla dvě třetiny dnešního derby a proto si po zásluze připsala na své konto další tři body, díky kterým zůstala v čele aktuální tabulky ČFL. Skláři dominovali úvodních 30 minut, kdy předvedli doslova ofenzivní smršť, ale nepřesnost a větší důraz v koncovce je připravil o možnost bodového zisku v dnešním ostře sledovaném derby."

"Gratuluji Armě k zaslouženému vítězství a chci poděkovat všem hráčům a také realizačnímu týmu soupeře za přístup k utkání a za férovou hru. Děkuji také všem přítomným divákům z řad příznivců obou dnešních soupeřů za parádní atmosféru a bouřlivou kulisu dnešního jistě zajímavého derby.

Skvěle jsme do utkání vstoupili a mrzí mě, že se nám nepodařilo vstřelit v prvním poločase z tolika vyložených příležitostí více branek. Měli jsme v úvodu jedinečnou možnost lídra ČFL definitivně zaskočit a nasměrovat tak utkání ke zcela odlišnému výsledku, než jakým skutečně skončilo. Ukázaná ale neplatí a ve fotbale se na kdyby nehraje. Ke konci druhé půle jsme Ústí po našich zbytečných chybách nechali během pár minut srovnat skóre a druhá půle nám pak vůbec nevyšla. Chybělo nám více klidu v rozehrávce, nedokázali jsme míč delší dobu držet na svých kopačkách a získávali jsme minimum odražených míčů. Armu třetí a nakonec i vítězná branka zkušeného Bendy dostala na koně a veškeré naše snahy bez větších problémů eliminovala a zkušeně si tak došla pro tři body.

Věřím ale svému týmu, že dokáže již další utkání příští týden v Pardubicích zvládnout lépe a také že všichni do jednoho uděláme maximum pro to, aby se nám podařilo přivézt body domů na teplická Stínadla."

Zápis o utkání ke stažení  ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE

Stínadla TV