Report ze zápasu FC Slovan Velvary vs. FK Teplice

FC Slovan Velvary
2. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga -,
FC Slovan Velvary FK Teplice
0:1 ((0:1))
Logo

Komentář k zápasu

0:1 (0:1) 

  •  45. + 2. LJEVAKOVIČ Admir ( as. HORA Jakub ) - 0:1.

  • Střely na branku 2 : 5 ( 1 : 2, 1 : 3 ),
  • Střely mimo branku 6 : 4 ( 4 : 2, 2 : 2 ),
  • Zblokované střely 2 : 3 ( 1 : 1, 1 : 2 ),
  • Střely celkem 10 : 12 ( 6 : 5, 4 : 7 ),
  • Vyložené šance 1 : 3 ( 1 : 1, 0 : 3 ),
  • Rohy 9 : 5 ( 4 : 3, 5 : 2 ),
  • Ofsajdy 0 : 1 ( 0 : 1, 0 : 0 ),
  • Fauly 13 : 10 ( 8 : 6, 5 : 4 ).

  • OUT 58 min. Bulmaga V. (36)  -  IN 58 min. Beránek M. (23),
  • OUT 70 min. Hadinec M. (20)  -  IN 70 min. Jamrich L. (24),
  • OUT 76 min. Vachoušek M. (14)  -  IN 76 min. Tahrič A. (15),
  • OUT 76 min. Ljevakovič A. (5)  -  IN 76 min. Lukáš M. (27).

Bez karet. 

"V sobotu zajížděl B-tým Sklářů k mistrovskému utkání 2.kola ČFL na horkou půdu do Velvar. Domácí Slovan vyhrál v prvním kole na hřišti Benešova 3:1 a chtěl bodovat i doma proti Teplicím. Ale také hosté si chtěli sáhnout na první body v nové sezóně a tak utkání slibovalo zajímavou podívanou.

Lepší vstup do utkání měli Skláři a na domácích byl dle mého názoru malinko patrný respekt k soupeři a také fakt, že žluto-modří dokázali v minulé sezóně zvítězit v obou vzájemných duelech. První velká šance přišla v 11.minutě po rohu kapitána Teplic Ljevakoviče, když se jím zahraný míč dostal až na vzdálenější tyč k Vachouškovi, ten ho okamžitě rychlou zpětnou přihrávkou poslal zpět před branku, kde nabíhající obránce Elmaghrabi tvrdou střelou o pár centimetrů přestřelil břevno branky velvarského Štefana. Domácí se mohli dostat do vedení ve 34.minutě, kdy se do obrovské šance dostal domácí kapitán Vopat, který po přihrávce Havránka postupoval sám na Němečka. Téměř jisté brance zabránil na poslední chvíli skvěle provedeným skluzem dobíhající teplický obránce Elmaghrabi, který míč z kopačky Vopata nakonec odklonil na roh. A když už to vypadalo, že oba týmy půjdou do kabin za bezbrankového stavu, udeřilo na druhé straně před domácí brankou. Ve druhé minutě nastavení poslal dlouhý aut před domácí branku Hora, domácí stoper ho hlavou odvrátil jen do prostoru mezi hranicí pokutového kopu a šestnáctky Velvar, kde ho skvěle postavený a nikým neatakovaný kapitán Teplic Ljevakovič poslal nechytatelně k levé tyči branky bezmocného Štefana – 0:1.

I druhý poločas nabídl slušné návštěvě na útulném velvarském stadionu parádní podívanou. Hosté nebránili jednobrankového vedení, ale snažili se svůj náskok ještě navýšit a pojistit si tak plný bodový zisk. Domácí zase chtěli za každou cenu alespoň vyrovnat a tak se hra přelévala z jedné strany na druhou a šance střídala šanci. Defenziva Sklářů a pozorný brankář Němeček s ubíhajícími minutami ale stále drželi čisté konto a nepouštěli domácí do vážnějších příležitostí, ze kterých by mohli skórovat. Naopak Skláři hrozili zejména z rychlých brejků a dokázali si do konce utkání vypracovat ještě další tři tutovky.

V 67.minutě našel dlouhým pasem Ljevakovič Emmera, ten bez váhání zavezl míč do šestnáctky Velvar, svou přesnou přihrávkou našel Beránka, který pohotovou prudkou střelou z malého vápna neprostřelil domácího brankáře Štefana ... V 74.minutě dorážel vyraženou střelu Vachouška ve výborné pozici Jamrich, ale síť Velvar se nakonec jen s velkým štěstím pro domácí nerozvlnila ... V 84.minutě po dalším dlouhém autu obránce Hory parádně vystřelil z 20-ti metrů Beránek, ale Štefan jeho střelu mířící pod břevno chytil ... V 87.minutě při rohovém kopu Velvar Skláři po bleskovém brejku nakonec dostali míč až do sítě domácích, ale protože brankář domácích byl v té chvíli ještě na polovině Teplic a postavení velvarského stopera bylo tudíž v tomto případě posuzováno jako postavení nepřítomného brankáře, hlavní sudí po krátké domluvě s pomezním nakonec správně pro ofsajdové postavení druhou branku Sklářů neuznal.

Skláři i přes závěrečný tlak domácích nakonec uhájili čisté konto a díky vítězné brance kapitána Admira Ljevakoviče z nastavení první půle nakonec, dovolím si říci po zásluze a po velmi dobrém výkonu, odvezli tři mistrovské body domů na teplická Stínadla."

"Čekali jsme, že nás na hřišti Velvar nečeká vůbec nic jednoduchého a to se také nakonec potvrdilo. Domácí prokázali svou obrovskou kvalitu a musím tak svým hráčům poděkovat za to, jak náročné utkání dokázali zvládnout. 

Už proti Brozanům jsem cítil naši sílu, ale bohužel nám chybělo i trochu toho sportovního štěstíčka a o to více jsme chtěli ve Velvarech bodovat. ČFL je náročná soutěž a vím, že dobrý start do soutěže je hrozně moc důležitý zejména pro psychiku týmu a další bodová ztráta by byla rozhodně nepříjemná. Kluci se dnes maximálně vydali a proti těžkému soupeři podali výborný týmový výkon. Mrzet mě může snad jen jediný fakt, že se nám nepodařilo vstřelit více branek, ale na druhou stranu jsme nedovolili domácím skórovat a to je v případě produktivní ofenzivy Velvar velmi pozitivní zjištění.

ČFL se nám tak naplno rozjíždí a my už se od pondělí plně soustředíme na dalšího soupeře, kterým bude v neděli dopoledne v Pozorce rezervní tým FK Mladá Boleslav. Určitě neslevíme ze svých náročných požadavků na hráče, budeme znovu po celý týden tvrdě pracovat a pro úspěch v utkání s Boleslaví všichni uděláme maximum."

Zápis o utkání ke stažení  ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE

Stínadla TV