Report ze zápasu FK Teplice vs. Sokol Brozany

FK Teplice
1. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga -,
FK Teplice Sokol Brozany
1:2 ((1:2))
Logo

Komentář k zápasu

1:2 (1:2) 

  •  16. BULMAGA Vicu ( as.ELMAGHRABI Mohamed ) - 1:0.

  •  20. JINDRÁČEK Martin - 1:1,
  •  24. JINDRÁČEK Martin - 1:2.

  • Střely na branku 3 : 3 ( 2 : 2, 1 : 1 ),
  • Střely mimo branku 9 : 7 ( 5 : 2, 4 : 5 ),
  • Zblokované střely 4 : 4 ( 2 : 2, 2 : 2 ),
  • Střely celkem 16 : 14 ( 9 : 6, 7 : 8 ),
  • Vyložené šance 2 : 2 ( 1 : 1, 1 : 1 ),
  • Rohy 6 : 3 ( 4 : 1, 2 : 2 ),
  • Ofsajdy 1 : 1 ( 1 : 1, 0 : 0 ),
  • Fauly 13 : 6 ( 7 : 2, 6 : 4 ).

  • OUT 46 min. Tahrič A. (15)  -  IN 46 min. Vachoušek T. (14),
  • OUT 46 min. Čerepkai R. (37)  -  IN 46 min. Yasser M. (34),
  • OUT 67 min. Bulmaga V. (36)  -  IN 67 min. Jamrich L. (24).

 20. Elmaghrabi M. (Teplice) 46. Tsykalo Y. (Teplice)  78. Kasse D. (Brozany)

"V úvodním kole nového ročníku ČFL hostil B-tým Sklářů ambiciózního soupeře z Brozan. Sokol patřil mezi nejlepší celky uplynulé sezóny a před novou sezónu ještě výrazně posílil, když do jeho kádru přišlo několik ostřílených borců s výraznými druholigovými zkušenostmi.

Lepší vstup do utkání ale měli domácí Skláři, kteří se v 16.minutě ujali vedení trefou Vicu Bulmagy po centru Mohameda Elmaghrabiho. Bohužel již za 4 minuty bylo vyrovnáno, když brozanský útočník Martin Jindráček vystřelil z chumlu hráčů z hranice šestnáctky Teplic a jeho nepříliš prudká střela odrazem o levou tyč branky Filipa Muchy nakonec rozvlnila síť. Šťastná vyrovnávací branka vlila brozanským krev do žil a zaskočení Skláři přenechali iniciativu Brozanům. A ty jako zkušený tým nabídkou domácích nepohrdli a ve 24.minutě je poslal do vedení opět agilní útočník v šedo-černém dresu  Martin Jindráček, když z rychlého protiútoku podruhé překonal Filipa Muchu. Pro domácí byl obrat ve skóre flustrující zejména díky faktu, že hosté byli maximálně efektivní a po dvou střelách na branku dvakrát skórovali. A když do konce poločasu již žádná další střela v síti neskončila, šly oba týmy do kabin za stavu 1:2 pro hosty.

Trenér Jamrich posílil hned od začátku druhé půle útočné vozby žluto-modrých, když změnil rozestavení svého týmu na ofenzivnější 3 – 5 – 2. Místo jediného hráče na hrotu Romana Čerepkaie poslal do útoku hned dva, vytáhlého egypťana Mohameda Yassera a mladšího z bratrů Vachoušků Tadeáše. Díky této změně byla aktivita opět na kopačkách domácích hráčů, ale těm se bohužel nedařilo pokořit neprostupnou brozanskou defenzivu dirigovanou exteplickým Karlem Hasilem a když se jim to v několika málo případech opravdu podařilo, tak zasáhl pozorný brankář Havránek. Sklářům také nepomohl fakt, že hosté okysličili své řady Davidem Schettlem a také dvojící hráčů tmavé pleti, Danielem Soungolem a Diawem Kasse. Domácí to i proto měli s rychle se blížícím závěrem utkání stále těžší a těžší. Místo toho, aby vrhli všechny své síly do útoku, museli také zpevnit svoji defenzivu a nesměli dovolit ofenzivně laděným hostům vstřelit třetí branku, která by o osudu utkání s největší pravděpodobností definitivně rozhodla. Hra se proto přelévala z jedná strany na druhou a šance střídala šanci, ale do závěrečného hvizdu rozhodčího Kubce již bez brankového vyjádření na obou stranách. A tak si nakonec Brozany odvezli z Teplic tři body za těsnou výhru 1:2."

"Jsem z výsledku dnešního utkání velmi zklamaný zvláště po tom, co náš nově se tvořící tým dnes nepředvedl vůbec špatný výkon. Kluci celý měsíc dřeli a sehráli i tři těžké přípravné duely, ale Brozany start nového ročníku ČFL prostě zvládli lépe a opět tak prokázali obrovskou kvalitu. Mají na všech postech zkušené a těžkými zápasy ostřílené borce a to dnes podle mého názoru bylo rozhodující pro konečný výsledek.

Chtěl bych svým hráčům poděkovat za dnešní výkon, rozhodně se nemají za co stydět a o vyrovnání usilovali až do samotného konce. Proti vyspělému a takticky skvěle hrajícímu soupeři to dnes bylo opravdu velmi těžké, ale určitě ne nemožné. Pokud by se nám podařilo vyvarovat se zbytečným ztrátám ve středu hřiště, získávali bychom více odražených míčů a naše agresivita v pokutovém území Brozan by byla výraznější, mohli jsme v dnešním utkání pomýšlet na úspěch.

Bohužel to ale dnes nevyšlo a nesmíme proto věšet hlavy. Budeme opět během příštího týdne tvrdě pracovat a už v sobotu se na hřišti Velvar porveme o první mistrovské body v této sezóně. Jsem přesvědčený o tom, že náš tým na to kvalitu rozhodně má a bude silným Velvarům minimálně vyrovnaným soupeřem."

Zápis o utkání ke stažení  ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE

Stínadla TV