Teplice - Olomouc 2:1 (1:1)

Teplice - Olomouc 2:1 (1:1)

FK Teplice
14. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice SK Sigma Olomouc
2:1 (1:1)
Logo

Statistiky

Branky: 22. Žák, 61. Gning - 14. Růsek.
ŽK: 13. Knapík - 43. Chvátal, 90. Vodháněl.
Rozhodčí: Všetečka - Hrabovský, Šimáček (Nehasil).
VAR, AVAR: Hocek, Poživil.
Diváci: 2316.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka, Jukl, Kučera, Kodad - Trubač (90. Urbanec) - Gning (90. Fila), Žák (73. Mareček).
Team logo

SK Sigma Olomouc

Trefil – Pokorný (46. Zifčák), Beneš, Zmrzlý – Chvátal, Breite (78. Košťál), Navrátil (65. Vodháněl), Zorvan (65. Spáčil), Vraštil – Chytil, Růsek.

Komentář k zápasu

Teplický kouč Jiří Jarošík musel před utkáním s Olomoucí počítat s absencí Jana Shejbala, který si odnesl zranění z posledního zápasu ze Slovácka. Místo něj se v sestavě objevil Ladislav Kodad, dále pak místo Lukáše Marečka nastoupil druhý útočník Filip Žák. Na lavičku se pak po zranění posadili Daniel Fila a Jakub Urbanec.

Od úvodu zápasu byli žlutomodří aktivnějším týmem na hřišti, jenže šanci a hned gólovou si po ojedinělé návštěvě teplické půlky připsala Sigma. Zmrzlý rozehrál přímý kop a Růsek na zadní tyči dostal míč do sítě. Na vyrovnání se nečekalo dlouho, o osm minut později se důrazně prodral k míči na malém vápně Žák a protlačil ho do sítě. Do poločasu už měli šance jen tepličtí hráči, konkrétně Abdallah Gning, jehož hlavička po rohovém kopu mířila do boční sítě.

Po změně stran opět začali aktivněji domácí, jenže šance si připisovala Sigma, když nejprve Navrátil překonal Grigara, ale navrátivší Hybš odkopl míč do zámezí. Vzápětí pak čerstvý Zifčák našel Navrátila, ovšem ani ten se neprosadil. Přišla tak lahůdková akce v podání Teplic, Gning si narazil míč s Juklem a vypálil do horního rohu hostující branky. Stínadla se tak mohla radovat z vedení 2:1. Trvalo to jen tři minuty a mohl přijít další gól, jenže jeden z bránících hráčů dokázal kulatý nesmysl vyhlavičkovat z brankové čáry. Pak se osmělila opět i Olomouc, Chytil však branku překopl a nenadělal tak Grigarovi starosti. Deset minut před konce mohl rozhodnout Gning, který zkusil patičkou tečovat pokus jednoho ze svých spoluhráči, Trefil byl ovšem na místě. Žlutomodří však dokázali zápas dotáhnout do důležité výhry v poměru 2:1.

Stínadla TV