Hradec Králové - Teplice 4:1 (1:1)

Hradec Králové - Teplice 4:1 (1:1)

FC Hradec Králové
11. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Hradec Králové FK Teplice
4:1 (1:1)
Logo

Statistiky

Branky: 19. Rada z pen., 54. a 88. Gabriel, 81. Ševčík - 42. Žák z pen.
ŽK: 41. Novotný - 45+1. Křišťan, 51. Gning.
ČK: 30. Rybička.
Rozhodčí: Szikszay - Volf, Arnošt (Krejsa).
VAR, AVAR: Orel, Starý.
Diváci:

Team logo

FC Hradec Králové

Reichl – Klíma, Čihák, Čech (46. Koubek) – Gabriel, J. Kučera, Rada (90. Dvořák), Novotný (46. Harazim) – Rybička – Kubala (35. Ševčík), Vašulín (74. Trusa).
Team logo

FK Teplice

Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka (77. Vachoušek), Kučera, Jukl, Shejbal (40. Křišťan) - Trubač - Gning, Žák.

Komentář k zápasu

Teplický tým vyrazil k dalšímu ligovému kolu na hřiště Hradce Králové, který své domácí zápasy hraje na stadionu v Mladé Boleslavi. Trenéru Jarošíkovi se sice marodka téměř vůbec nevyprázdnila, ale alespoň na lavičku už mohl po dlouhé absenci usednout Adam Čičovský.

Zápas začal velmi dobrým výkonem Teplic, které držely míč a nepouštěly domácí tým do blízkosti vlastní branky. Po ojedinělé chybě však přišel ihned trest, po skluzu Knapíka se k potenciální penaltě vrátil videorozhodčí a následný pokutový kop proměnil Jakub Rada. Po půlhodině hry se dostal teplický tým k přesilovce, zákrok Rybičky na Shejbala VAR upravil na červenou kartu a domácí hráč tak musel pod sprchy. Srovnání přišlo těsně před poločasem, když byl ve vápně faulován Gning a Žák bezpečně proměnil penaltu. V nastavení navíc mohl sám Gning otočit skóre, ale v pádu trefil z hranice vápna jen tyč.

Po změně stran ale Hradec nesložil zbraně a v 53. minutě měl Mucha plné ruce práce se stříleným centrem domácího Kučery, který vyrazil jen k Vašulínovi, jenž naštěstí netrefil branku. Lépe si však vedl o minutu později Adam Gabriel. Ten dokázal přehodit Mucha a poslat Hradec opět do vedení. Obrovskou šanci na vyrovnání měl po hodině hry Gning, který se uvolnil po centru Žáka, ale napálil míč mimo branku. Další příležitost měl Gning o dvě minuty později, po dalším skvělém uvolnění tentokrát nechal vyniknout domácího brankáře. Do třetice to senegalský útočník zkoušel z half-voleje z úhlu a míč napálil jen těsně nad branku. Vzápětí zahodil další šanci Daniel Trubač, který po chytrém uvolnění od Žáka napálil jen prostor, kde stál brankář. Podle starého pořekadla nedáš - dostaneš tak přišel trest v 81. minutě, když Ševčík z blízka protlačil hlavičku za záda Muchy a poslal Hradec do dvoubrankového vedení. V samotném závěru pak ještě Hradec přidal ještě čtvrtý gól a definitivně ztvrdil svou výhru.

Fotogalerie

Stínadla TV