Teplice - České Budějovice 2:1 (1:1)

Teplice - České Budějovice 2:1 (1:1)

FK Teplice
30. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice SK Dynamo České Budějovice
2:1 (1:1)
Logo

Statistiky

Branky: 28. Tijani, 53. Sejk - 19. Škoda.
ŽK: 62. Čavoš.
Rozhodčí Proske - Kotík, Dresler (Starý).
Diváci: 1620.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Chaloupek, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Kučera, Trubač, Boljević (90. Prošek) - Kodad (85. Ledecký), Žák (71. Jukl), Sejk.
Team logo

SK Dynamo České Budějovice

Šípoš – Skovajsa, Havel, Králik, Čolić – Hellebrand, Čavoš (76. Tolno) – Valenta, Škoda (60. Penner), Van Buren (60. Brandner) – Mihálik.

Komentář k zápasu

V posledním kole FORTUNA:LIGY přivítali žlutomodří na svém stadionu Dynamo České Budějovice, trenéru Jarošíkovi se rozšířila marodka o Žitného s Fortelným, ale naopak už po karetním trestu mohl počítat s Mohamedem Tijanim.

Teplický tým nevstoupil do utkání ideálně a hosté hrozili především zásluhou aktivního Van Burena. První jeho pokus mířil těsně nad břevno, ale při druhém pokusu ho musel vychytat Grigar, od kterého se míč dostal ke Škodovi, jenž otevřel skóre. Vedení Dynama však netrvalo dlouho, Tijani zůstal po rohovém kopu před pokutovým územím a odrazil se k němu míč po střele Žáka, teplický stoper ho nekompromisně uklidil k tyči a srovnal. Do poločasu to ještě zkoušel z voleje Boljević, ale minul.

Po změně stran se naopak do útoku vrhly Teplice a netrvalo dlouho než strhly vedení na svou stranu, Sejk se zbavil ve vápně obránce a technickou střelou na zadní tyč rozradostnil Stínadla. Na druhé straně mohl rychle odpovědět Mihálik, ovšem Grigar byl pozorný a jeho pokus chytil. Vzápětí to znovu zkoušel také Sejk, tentokrát Šípoš jeho střelu vytáhl. Další šanci domácích měl opět agilní Sejk, ale ani podruhé už na Šípoše nevyzrál. I přes tlak Budějovic v závěru Teplice udržely vedení a nadstavbu tak zahájí už v sobotu od 16:00 na domácí půdě!

Stínadla TV