Teplice - Karviná 1:0 (1:0)

Teplice - Karviná 1:0 (1:0)

FK Teplice
22. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice MFK Karviná
1:0 (1:0)
Logo

Statistiky

Branky: 22. Fortelný.
ŽK: 52. Trubač, 90. Jukl - 69. Zorvan, 90. Holík.
Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Leška (Cieslar).
VAR, AVAR: Štěrba, Kříž.
Diváci: 2361.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Mareček, Trubač, Boljević (82. Shejbal) - Fortelný (82. Knapík) - Žák (90. Mareš), Sejk (63. Jukl).
Team logo

MFK Karviná

Bajza – S. Dramé, P. Buchta, Kobouri – Šehić, Jánoš, Qose (61. Marco Túlio), Látal (61. Sinavskiy) – Bartošák, Zorvan (70. Holík) – Durosinmi.

Komentář k zápasu

Teplický tým po snovém šestibodovém startu do jarní části FORTUNA:LIGY přivítal v neděli na domácí půdě ve velmi důležitém zápase Karvinou. Trenéru Jarošíkovi se do nominace na utkání vrátil po nemoci Jan Knapík, po zranění Jan Shejbal a po COVIDu Daniel Trubač. Posledně jmenovaný nahradil v sestavě Roberta Jukla, jinak nedošlo v základní jedenáctce k žádné změně oproti předchozímu duelu v Ostravě.

Na žlutomodrých od úvodu zápasu bylo vidět, jaké sebevědomí jim do žil vlil start jara, už v šesté minutě musel vytáhnout na roh Bajza pokus Václava Sejka. Hned vzápětí to zase zkusil z voleje Jan Fortelný a jen těsně minul levou tyč hostující branky. I nadále svěřenci Jiřího Jarošíka ukazovali klid na míči a drželi se na polovině soupeře, gól však přišel až ve 22. minutě, když Fortelný poslal z dálky přímý kop do skrumáže před brankou a k překvpení brankáře Karviné se odrazil bez teče až do branky. Pojistku mohl přidat ve 33. minutě Václav Sejk, kterého pěkně vyzval ke skórování Daniel Trubač, jenže mladý forvard vysoko přestřelil.

Do druhého poločasu opět vstoupili lépe domácí, kteří se opět tlačili dopředu. V 50. minutě tefil při střele Trubač blokujícího Dramého. O pár minut později pak Žák prověřil zpoza vápna Bajzu, skóre se však neměnilo. Postupem času se ze zápasu stávala nervóznější a nervóznější bitva, tepličtí hráči se snažili přidat druhou branku, ale Karviná zase hrozila z brejků. Po jednom z nich musel skvěle zasáhnout proti samostatnému úniku Tomáš Grigar. Tři body tak zůstaly na teplických Stínadlech a domácí borci tak udělali velmi důležitý krok k záchraně!

Fotogalerie

Stínadla TV