Ostrava - Teplice 2:4 (1:1)

Ostrava - Teplice 2:4 (1:1)

FC Baník Ostrava
21. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Baník Ostrava FK Teplice
2:4 (1:1)
Logo

Statistiky

Branky: 21. a 83. Almási - 41. a 70. Sejk, 62. Žák, 90. Mareček.
ŽK: 23. Chlumecký, 76. Boula - 67. Prošek, 85. Grigar.
Rozhodčí: Krejsa - Paták, Vodrážka (Proske).
VAR, AVAR: Machálek, Poživil.
Diváci: 1000.

Team logo

FC Baník Ostrava

Budinský - Svozil, Chlumecký, Fleišman - Ndege, Kaloč, Budínský (71. Šín), Falta (71. Buchta) - Ekpai (63. Boula), Almási, Klíma.
Team logo

FK Teplice

Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Jukl, Mareček, Boljević (65. Prošek) - Fortelný (88. Kodad) - Žák (80. Nsunzu), Sejk (88. Mareš).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyrazil ke druhému jarnímu kolu na hřiště Baníku Ostrava, ze sestavy vypadl kvůli nemoci Daniel Trubač, ze stejného důvodu stále chyběl také Jan Knapík. Poprvé v ligové soutěži se pak představil Václav Sejk, který nahradil Jakuba Mareše v základní jedenáctce a nebyl to debut ledajaký, ale pojďme popořadě.

V úvodu zápasu měli první velkou příležitost domácí, když Almási trefil břevno, pak už si míč v klidu zkrotil Grigar. Poprvé rozvilnil síť ovšem hostující celek, Žák šel do souboje s Chlumeckým, kterého přetlačil, unikl obraně a naservíroval míč Václavu Sejkovi. Jenže gólovou radost zastavil po chvilce VAR, který v akci našel těsný Žákův ofsajd. Vzápětí navíc domácí otevřeli opravdu skóre, když se hlavou trefil Almási. Ovšem svěřenci Jiřího Jarošíka nesložili zbraně a vrhli se do útoku. Velkou šanci měl ve 36. minutě Žák, jenže Budinský se vyznamenal, stejně jako o čtyři minuty později proti Juklovi. Vyrovnání tak zařídil až debutant Sejk, jenž tečoval střelu Fortelného. Na druhý pokus se tak již opravdu dočkal prvního ligového gólu.

Po změně stran se navíc žlutomodří, hrající netradičně v celožluté kombinaci, vrhli i dál do útoku a výsledkem byla vedoucí branka. Přečíslení dva proti jednomu skvěle zužitkoval Filip Žák svou rovněž premiérovou brankou ve FORTUNA:LIZE. O deset minut později to navíc pro hostující stranu bylo ještě veselejší, když z levé strany našel ve vápně Fortelný Sejka. Ten si ve svých devatenácti letech počínal jako zkušený mazák a opět překonal Budinského. Jenže domácí se také nevzdali a v 83. minutě snížil Almási na 2:3. V nastavení však rychle unikl do brejku ještě Lukáš Mareček a zvýšil na 4:2, takže žlutomodří vezou z Baníku tři body.

Fotogalerie

Stínadla TV