Teplice - Mladá Boleslav 0:1 (0:1)

Teplice - Mladá Boleslav 0:1 (0:1)

FK Teplice
19. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FK Mladá Boleslav
0:1 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 38. Ladra.
ŽK: 16. Shejbal, 69. Jukl, 90. Nsunzu, 90. Jarošík - 39. Smrž, 52. Matějovský, 76. Douděra.
Rozhodčí: Batík - Podaný, Pochylý (Cieslar).
VAR, AVAR: Štěrba, Mokrusch.
Hráno s omezeným množstvím diváků.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Mareček (46. Kodad), Knapík, Shejbal - Vondrášek, Jukl (81. Nsunzu), Trubač, Hyčka - Fortelný - Succar (61. Ledecký), Mareš (46. Rezek).
Team logo

FK Mladá Boleslav

Šeda - Douděra, Suchý, Preisler, Jurásek - Matějovský, Smrž - Ladra, Hlavatý (83. Dancák), Everton (75. L. Mašek) - Škoda (75. Fila).

Komentář k zápasu

Teplický tým vstoupil do posledního zápasu v roce 2021 se dvěma změnami v sestavě, Chlumeckého nahradil v obraně Mareček, na hrotu útoku pak vyběhl místo Ledeckého Succar.

Tepličtí hráči chtěli navázat na předchozí dvě výhry z domácího klání se Zlínem a z Jablonce. První střelecký pokus zaznamenal v 9. minutě Fortelný, který zpoza vápna jen provětral rukavice Jana Šedy. Po chybě Jukla pak na druhé straně pálil vedle Škoda. Do velké šance se po přímém kopu dostal i Vondrášek, jenže už při předchozí Succarově hlavičce byl máván ofsajd. Skóre tak otevřel až ve 38. minutě Ladra, který využil rozestoupení teplických hráčů ve zdi při přímém kopu a nedal Grigarovi šanci.

Po změně stran se hnali domácí alespoň za vyrovnáním a to přišlo v 56. minutě, když krásně přehodil Fortelný Šedu, jenže pomezní rozhodčí odmával ofsajd, následně sice celou situaci dlouho zkoumal VAR, jenže ten verdikt ze hřiště potvrdil. Další příležitost na srovnání měly Teplice v 69. minutě, krátce předtím zahrál jeden z hostujích hráčů rukou, což po přezkumu u videa viděl i hlavní arbitr Batík a nařídil pokutový kop. Ovšem Jan Fortelný s ním naložil trestuhodně a nechal vyniknout hostujícího brankáře. V 79. minutě už to vypadalo na další pokutový kop, když rozhodčí Batík posoudil souboj Rezka s Douděrou za nedovolený a domácí měli kopat další penaltu, ale opět do hry vstoupilo video a tentorkát v neprospěch žlutomodrých.

Stínadla TV