Slavia Praha - Teplice 3:0 (2:0)

Slavia Praha - Teplice 3:0 (2:0)

SK Slavia Praha
16. kolo, FORTUNA:LIGA,
SK Slavia Praha FK Teplice
3:0 (2:0)
Logo

Statistiky

ranky: 16. Stanciu, 42. Kuchta , 84. Ousou.
ŽK: 7. Kačaraba - 15. Rezek, 37. Shejbal, 70. Fortelný.
ČK: 57. Mareček.
Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Mokrusch (Radina).
VAR, AVAR: Franěk, Poživil.
Hráno s omezeným počtem diváků.

Team logo

SK Slavia Praha

Mandous - Masopust, Ousou, Kačaraba (62. Plavšić), Oscar - Holeš, Hromada (74. Madsen) - Schranz (54. Lingr), Stanciu, Olayinka (62. Krmenčík) - Kuchta (74. Samek).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Knapík, Chaloupek, Shejbal - Jukl, Mareček - Rezek (46. Černý), Krunert, Kodad (63. Fortelný) - Mareš (63. Trubač).

Komentář k zápasu

​Teplický tým v 16. kole FORTUNA:LIGY zamířil na hřiště pražské Slavie, odstartoval tak odvětnou čast nejvyšší domácí soutěže. Podruhé ve své kariéře se dostal do základní sestavy mladý Štěpán Chaloupek, po zápase na hřišti Sparty Praha tak nastoupil i proti Slavii.

Od úvodu zápasu potvrzovali sešívaní roli favoritů a už v páté minutě mohli vést, ale proti Kuchtovi skvěle zakročil Tomáš Grigar. Podobně si vedl i následně o pět minut později proti Hromadovi, po jeho zákroku navíc odpálil míč na roh Knapík. Po čtvrthodině hry už však domácí vedli, Stanciu z přímého kopu z úhlu překvapil Tomáše Grigara a otevřel skóre. Pak hráči Slavie trpělivě drželi míč, Teplice do ničeho nepouštěli, ale ani se sami nedostávali do vetší šancí. Změna přišla až tři minuty před poločasem, kdy centr Masopusta usměrnil hlavou přes Grigara do sítě Kuchta a bylo to 2:0.

Po změně stran se sice Slavia nedostávala do větší šancí, jenže v 57. minutě přišla červená karta pro Lukáše Marečka, když VAR upravil původní žlutý kartónek na ten v tmavší barvě. První větší šanci měli ve druhém poločase domácí až v 73. minutě, ale to hned dvojnásobnou, nejprve úžasně na brankové čáře zakročil Grigar proti Ousouovi a následná dorážka Lingra jen zatřásla tyčkou. V přesilovce však přicházely i další šance Slavie, proti další zastoupil v brance Grigara Vondrášek. Třetí branka tak přišla až šest minut před koncem, když se prosadil Ousou. V 86. minutě opět musel zasahovat brankář Teplic, tentokrát proti gólovce Krmenčíka.

Stínadla TV