Teplice - Liberec 1:2 (1:1)

Teplice - Liberec 1:2 (1:1)

FK Teplice
13. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FC Slovan Liberec
1:2 (1:1)
Logo

Statistiky

Branky: 38. Mazuch - 2. Matoušek, 90.+3. Rondić.
ŽK: 90. Chlumecký, 90. Succar - 15. Havelka, 78. Rondić.
ČK: 85. Knapík.
Rozhodčí: Zelinka - Vodrážka, Novák (Hanousek).
VAR, AVAR: Štěrba, Kubr.
Diváci: 1523.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Hyčka, Mazuch (56. Hasil), Chlumecký, Vondrášek (46. Trubač) - Knapík, Mareček - Kodad (82. Succar), Krunert, Fortelný (73. Moulis) - Rezek.
Team logo

FC Slovan Liberec

Knobloch – Mikula, Plechatý, Chaluš, Gebre Selassie – Havelka (68. Purzitidis), Tiéhi – Matoušek (81. Nečas), Frýdek (62. Rondić), Koscelník (81. Faško) – Rabušic (68. Júsuf Hilál).

Komentář k zápasu

Teplický kouč Jiří Jarošík mohl pro zápas s Libercem už počítat s uzdraveným Ondřejem Mazuchem a také Danielem Trubačem, na poslední chvíli však z nominace vypadl kvůli nevolnosti Robert Jukl. Mazuch tak nastoupil do stoperské dvojice a na post defenzivního záložníka se posunul Knapík.

Jenže úvod zápasu stejně jako s Hradcem Králové žlutomodré zásadně zaskočil, už po osmdesáti vteřinách hry totiž otevřel skóre Jan Matoušek, do jeho střely se položil Alois Hyčka, ovšem zblokoval ji tak nešťastně, že obloučkem přeletěla Tomáše Grigara do sítě. Teplický tým od té chvíle převzal iniciativu a obléhal pozorně bránící Liberec, do větších příležitostí se však bohužel nedostával. Až ve 38. minutě se míč po standardce dostal na vápno k Ondřeji Mazuchovi, ten ho svou slabší levou nohou posal tvrdou ranou do sítě a bylo srovnáno.

Po změně stran už v kabině zůstal Tomáš Vondrášek, který hned v úvodu utkání inkasoval "koňara" a viditelně kulhal, nahradil ho Daniel Trubač. Ve 49. minutě to zkusil z hranice šestnáctky Krunert, jeho střelu však zblokoval Mikula a Knobloch pak už měl jednoduchou úlohu. Krátce poté musel kvůli zranění střídat Ondřej Mazuch, u kterého jeho bohužel podezření na problémy s předním zkříženým vazem. Šanci hostů měl v 72. minutě Júsuf Hilíl, který se dostal až tváří v tvář Grigarovi, ale domácí brankář ho skvěle vychytal. Na konci zápasu si žlutomodří prožili kritické chvilky, když těsně před vápnem fauloval Knapík a byl vyloučen, následný nebezpečný přímý kop však zblokovala zeď. V samotném závěru pak však dokázal Liberec vstřelit vítěznou branku, když se trefil Rondić.

Fotogalerie

Stínadla TV