Teplice - Jablonec 1:0 (1:0)

Teplice - Jablonec 1:0 (1:0)

FK Teplice
4. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FK Jablonec
1:0 (1:0)
Logo

Statistiky

Branky: 11. Krunert.
ŽK: 25. Moulis, 81. Laňka, 85. Dvorník (mimo hřiště), 90. Čtvrtečka - 46. Zelený, 51. Kubista, 90. Surzyn..
Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný (Dubravský).
VAR, AVAR: Machálek, Kocourek.
Diváci: 2225.

Team logo

FK Teplice

Čtvrtečka - Švanda (80. Laňka), Mazuch, Knapík, Chlumecký - Jukl, Mareček - Černý (90. Hasil), Krunert, Moulis (80. Kodad) - Mareš (67. Ledecký).
Team logo

FK Jablonec

Hanuš – Holík, Kubista, Zelený, Krob – Považanec (46. Martinec) – Malínský (84. Surzyn), Houska, Kratochvíl (78. Smejkal), Pilař (78. Vaníček) – Doležal (46. Čvančara).

Komentář k zápasu

Hned několik změn částečně způsobené marodkou udělal v sestavě trenér Radim Kučera. Chyběli totiž pro zranění Němeček, Hyčka, Shejbal, Vondrášek, Kučera, Trubač, Žitný, Radosta, v rekonvalescenci je Jan Fortelný a za B mužstvo ráno nastoupil Vicu Bulmaga. Poprvé do základní sestavy se tak dostal mladý Josef Švanda a premiéru na lavičce si odbyl kapitán dorostu Štěpán Chaloupek, který v pátek podepsal profesionální smlouvu.

Teplice vstoupily do zápasu dobře, Jakub Mareš do dostal za obranu, přízemním centrem našel Krunerta, který otevřel skóre. Situaci musel přezkoumat VAR, protože pomezní rozhodčí po dosažení branky signalizoval ofsajd, ale VAR toto rozhodnutí zvrátil a domácí vedli. Pak měl velkou šanci také Chlumecký deset minut před poločasem, kdy se k němu odrazil míč a jeho pokus musel zblokovat Kubista. Těsně před půl ještě zahrozil Jakub Mareš a dokonce vstřelil i branku, jenže tentokrát po evidentním ofsajdu, a tak nemohla platit.

Po změně stran nejprve neodhadl svůj výběh Hanuš, Jakub Mareš se snažil obstřel zakroutit na zadní tyč, ale hostující brankář svou chybu rychle napravil. V 57. minutě zahrával Jablonec nebezpečný přímý kop kousek za vápnem, jenže Krob trefil pouze zeď. První velkou šanci měl Jablonec až v 64. minutě, kdy se Čvančara dostal až před Čtvrtečku, ten jeho pokud ovšem bravůrně vykopl. Pak žlutomodří velmi dobře kontrolovali výsledek a šli si za prvními třemi body v sezóně. Ty se jim nakonec také podařilo získat a odpoutali se od posledního místa v tabulce.

Fotogalerie

Stínadla TV