Zlín - Teplice 3:0 (1:0)

Zlín - Teplice 3:0 (1:0)

FC Zlín
3. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Zlín FK Teplice
3:0 (1:0)
Logo

Statistiky

Branky: 34. Matejov, 53. Vraštil, 90. Poznar.
ŽK: 66. Hlinka - 13. Jukl.
Rozhodčí: Petřík - Vlček, Hurych (Krejsa).
VAR, AVAR: Julínek, Ondráš.
Diváci: 2326.

Team logo

FC Zlín

Dostál – Matejov (55. Fillo), Procházka, Kolář, Vraštil – Conde, Hlinka (85. Simerský) – Reiter (74. Fantiš), Hrubý (74. Čanturišvili), Dramé (85. Tkáč) – Poznar.
Team logo

FK Teplice

Grigar - Laňka (46. Hasil), Knapík, Chlumecký, Hyčka (58. Mareš) - Mareček, Jukl - Černý (86. Švanda), Trubač (46. Krunert), Kodad (46. Moulis) - Ledecký.

Komentář k zápasu

S touhou získat první ligové body v nové sezóně vyrazil teplický tým do Zlína, kde domácí Fastav měl na bodovém kontě stejnou nulu jako Teplice. Trenér Radim Kučera udělal jedinou změnu oproti zápasu se Slavií, Pavla Moulise nahradil v základní sestavě Ladislav Kodad.

První náznak příležitosti měly v bílém hrající Teplice, když Trubač vystihl rozehrávku domácích, našel nabíhajícího Kodada, který ovšem místo střely zkoušel ještě kličku při níž upadl. Podobná situace následovala i ve třiadvacáté minutě, kdy to už Kodad vyzkoušel, jenže zamířil jen vysoko nad. O deset minut později se prosadili domácí, Dramé z pravé strany našel Hrubého, který přistrčil míč Matějovovi a ten skóroval. Do poločasu navíc Zlín mohl přidat ještě další gól, nejprve Grigar zlikvidoval dělovku Hrubého a následně v nastavení proti stejnému hráči dobře vyběhl.

O poločase udělal teplický kouč tři změny v sestavě, místo Laňky, Trubače a Kodada poslal na hřiště Hasila, Krunerta a Moulise. V 58. minutě navíc na hřiště šel také útočník Jakub Mareš, v té době už ovšem Zlín vedl 2:0, když Dramé našel po odvrácené standardce centrem hlavu Vraštila a ten zvýšil. Zlín dokonce rozvlnil síť i potřetí, ale branka Poznara pro ofsajd neplatila. Teplický tým to zkusil na tři obránce, jenže ani to šance nepřineslo, naopak nebečnější byl stále Zlín a střídající Čarturišvili trefil zpoza vápna tyč. Nakonec se ještě v 90. minutě prosadil Poznar a upravil na 3:0. Teplice tak i po třetím ligovém utkání zůstávají bez získaného bodu.

Fotogalerie

Stínadla TV