Teplice - Příbram 2:2 (0:1)

Teplice - Příbram 2:2 (0:1)

FK Teplice
34. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice 1.FK Příbram
2:2 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 68. Mareček, 89. J. Mareš – 4. Voltr, 60. Soldát.
Karty: 50. Ljevaković, 90+3. Vondrášek – 29. Voltr, 81. Laňka.
Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler (Machač).
Diváci: 1005 (Hráno s omezeným počtem diváků).

Team logo

FK Teplice

Grigar – Hyčka (63. Droehnle), Knapík, Mazuch (77. Trubač), Vondrášek – Mareček, Ljevaković (55. Mareš), Fortelný (77. Vukadinović), Jukl, Moulis – Macej (63. Kodad).
Team logo

1.FK Příbram

Kočí – Soldát, Mezera, S. Kingue, Vilotić – Vávra, Laňka, Januška (86. Kvída), Zorvan (54. Rezek), T. Pilík – Voltr.

Komentář k zápasu

Teplický tým má za sebou loučení nejen s letošní sezónou, ale především s legendou klubu Admirem Ljevakoviće, pro kterého byl zápas s Příbramí posledním v jeho ligové kariéře.

Do něj vedl žlutomodrou družinu s kapitánskou páskou a stoupl si na svůj tradiční post defenzivního záložníka, jenže rozlučka rychle zhořkla, když už ve 4. minutě hostující Voltr otevřel skóre. Teplický tým jakoby branka zaskočila a dlouho se nemohl dostat do hry. Jedinou příležitostí tak byla jen nedůrazná hlavička Marečka.

Po změně stran si nejprve Ljevaković připsal svou stopátou žlutou kartu v kariéře, aby pak v 55. minutě přepustil místo na hřišti Jakubu Marešovi. Všichni tepličtí hráči si tak symbolicky nasadili červené nosy, které právě Ljevaković proslavil a vyprávovázeli svého kapitána velký potleskem. Příbram ovšem nechtěla dopřát vítěznou rozlučku teplické legendě a hned v 60. minutě přidala po rohu druhou branku.

Svěřenci Radima Kučery ovšem nesložili zbraně, vrhli se do útoku a Mareček po pěkném centru Moulise snížil. Žádné dlouhé oslavy hurá opět do útoku, to byla taktika Teplic. Hned v zápětí měl šanci Fortelný, ale byl z toho pouze roh. Až v 89. minutě se po dalším centru Moulise prosadil Mareš a byl osrovnáno, tentokrát šly červené nosy opět na scénu a celý tým s nimi běžel slavit k lavičce za Ljevakovićem. V samotném závěru měla ještě příležitost z přímého kopu Příbram, ale Rezek ho poslal jen do zdi a zápas skončil remízou 2:2.

Po závěrečném hvizdu už začala velká rozlučka Admira Ljevakoviće, pro kterého byly připraveny videa na LED obrazovce i závěrečný ohňostroj. Dojatá legenda FK Teplice si ještě dlouho užívala potlesk fanoušků, kteří se s ním přišli rozloučit.

Děkujeme za všechno, hvala Ti na svemu Ljevo!

Stínadla TV