Jablonec - Teplice 4:1 (2:0)

Jablonec - Teplice 4:1 (2:0)

FK Jablonec
31. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Jablonec FK Teplice
4:1 (2:0)
Logo

Statistiky

Branky: 3., 40. a 73. Doležal, 48. Kubista - 61. Jukl..
ŽK: 47. Vondrášek, 82. Mazuch, 86. Hyčka.
Rozhodčí: Berka - Hrabovský, Mojžíš (Hanousek).
VAR, AVAR: Ciesler, Zadinová.
Hráno s omezeným počtem diváků.

Team logo

FK Jablonec

Hanuš - Štěpánek, Kubista (84. Martinec), Zelený, Krob - Pleštil (54. Pilař), Považanec (84. Smejka), Hübschman, Jovović - Doležal (84. Chamosta), Schranz (20. R. Hrubý).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Mazuch, Knapík, Gabriel, Černý (62. Fortelný) - Hyčka, Jukl, Mareček, Moulis - Vukadinović (62. Macej).

Komentář k zápasu

Teplický tým se ve 30. kole FORTUNA:LIGY představil na hřišti Jablonce. Po dlouhé absenci se po zranění v nominaci objevil Jan Shejbal, uzdravil se také Luděk Němeček, ale naopak nově chyběli Ruben Droehnle a Admir Ljevaković, vykartovaní byli Jakub Mareš a Ladislav Kodad. Trenér Radim Kučera v Jablonci vsadil na sestavu s pěti obránci jako při nedávném poháru v Plzni.

Na začátku zápasu rychle otevřeli domácí skóre, když Pleštil sklepl míč na malé vápno pro Doležala, který otevřel skóre. Teplice ale mohly vyrovnat, nejprve Černý po rohovém kopu trefil reflexivně zasahujícího Hanuše a hned vzápětí trefil Vukadinović po centru Hyčky břevno. Další šanci měl opět Vukadinović ve 32. minutě, opět trefil břevno, ale tentokrát to bylo z ofsajdového postavení. Obrovskou příležitost na srovnání měl i pět minut později Černý, jenže tentokrát jeho pokus zblokoval na roh Štěpánek. Když se nepodařilo ani z vytrvalého tlaku žlutomodrým vyrovnat, tak přišel trest od domácího týmu, Jovović našel opět na malém vápně Doležala a ten přidal druhý gól v zápase.

Bohužel druhý poločas začal podobně jako skončil ten první, odvrácený přímý kop totiž z první napálil o tyč do branky Kubista a domácí už vedli o tři branky. I přes jednoznačné skóre ovšem Teplice nebyly horším týmem na hřišti, přišlo taky zasloužené snížení, centr Moulise přizvedl Vondrášek a Jukl už mohl bez potíží připsat druhou ligovou branku v kariéře. Jenže místo aby průběh utkání ještě hosté zdramatizovali, tak udělal při rozehrávce chybu Mareček, a nabídl tak hattrick Martinu Doležalovi, který šancí nepohrdl. Zápas tak skončil výhrou 4:1 domácího Jablonce.

Stínadla TV