Teplice - Ostrava 2:1 (0:0)

Teplice - Ostrava 2:1 (0:0)

FK Teplice
5. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FC Baník Ostrava
2:1 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 58. Žitný, 75. Fillo vl. - 60. de Azevedo.
ŽK: 11. Mareček, 41. Žitný, 67. Vukadinović, 68. Grigar, 90. Ljevaković - 19. Pokorný, 85. Svozil.
Rozhodčí: Julínek - Podaný, Dohnálek (Szikszay).
VAR, AVAR: Rejžek, Pečenka.
Diváci: 1348 (kapacita 1500 pro diváky).

Team logo

FK Teplice

Grigar - Černý, Heidenreich, Mareček, Hyčka - Vukadinović (90. Radosta), Kučera, Žitný (90. Ljevaković), Moulis - Trubač (66. Shejbal) - Mareš (72. Knapík).
Team logo

FC Baník Ostrava

Laštůvka - Fillo (80. Jirásek), Svozil, Pokorný, Fleišman - de Azevedo - Kuzmanović (80. Šašinka), Tetour, Holzer (62. Tijani) - Zajíc (46. Zajíc).

Komentář k zápasu

Teplice po třech prohraných zápasech slaví zisk důležitých tří bodů! V pátém kole nejvyšší fotbalové soutěže na svých Stínadlech díky nezměrné bojovnosti a odhodlání porazili ostravský Baník 2:1. Vítěznou branku „žlutomodrých“ dal Martin Fillo, bývalý hráč „sklářů“, který obléká dres Slezanů.

V deštivém počasí, který však nový teplický trávník bez problémů zvládl, mohl trenér domácích Stanislav Hejkal postavit Davida Heidenreicha, jehož červenou kartu z Edenu bude projednávat odvolací komise, do vyřešení případu může hrát. Mimo hru však byli svalově indisponovaní Řezníček s Nazarovem. Kormidelník Severočechů i proto sáhl ke hře na čtyři zadáky.

V prvním poločase byli Tepličtí aktivnější, měli i několik pološancí. V 9. minutě centroval Černý a Fillo si míč málem srazil do vlastní sítě, Laštůvka zasáhl včas. Ve 21. minutě mohl po standardce skóroval Kučera, ale na zadní tyči přestřelil. V 35. minutě se domácí dožadovali pokutového kopu, sudí Julínek se radil s VAR, který rozhodl, že domnělý faul na Moulise nedovoleným zákrokem nebyl.

První šanci Baníku měl chvíli po obrátce Kuzmanovič, netrefil ale „zařízení“, mezi tři tyče Tomáše Grigara se nevešla ani Tetourova střela. V 58. minutě dal pěknou přihrávku pod sebe Vukadinović a Patrik Žitný se nemýlil – 1:0 pro Teplice! Záhy však bylo srovnáno, když Tetour našel De Azeveda, který skóroval do odkryté branky „sklářů“ – 1:1. Baník byl v psychické výhodě, vedoucí gól z ní ale nevyfáral. „Žlutomodří“ se vymanili z tlaku hostů a zápas po rohovém kopu rozhodli. Centr Pavla Moulise si totiž srazil do vlastní branky nešťastník Martin Fillo. Tři minuty před koncem pak vychytal Potočného Grigar a Teplice mohly slavit cenné body!

Fotogalerie

Stínadla TV