Příbram - Teplice 1:3 (0:1)

Příbram - Teplice 1:3 (0:1)

1.FK Příbram
1. kolo, FORTUNA:LIGA,
1.FK Příbram FK Teplice
1:3 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 79. Rezek - 15. Nazarov, 66. Heidereich, 73. Řezníček.
ŽK: 28. Petrák, 53. Kingue, 68. Rezek - 21. Nazarov, 39. Řezníček.
Rozhodčí: Berka - Kubr, Vaňkát.

Team logo

1.FK Příbram

Melichar – Nový, Kingue, Kleščík, Cmiljanović (67. Svoboda) – Hájek (59. Vávra), Petrák (74. Tregler) – Antwi (60. Soldát), T. Pilík, Vais (67. Boakye) – Rezek.
Team logo

FK Teplice

Grigar – Mareček, Heidenreich, Nazarov – Černý, Žitný, Trubač (90. Radosta), Kučera, Moulis (87. Vondrášek) – Mareš (82. Hyčka), Řezníček.

Komentář k zápasu

Výsledkově skvělý vstup do nového ročníku FORTUNA:LIGY se povedl v Příbrami Teplicím. Středočechy u Litavky porazily 3:1, góly dávali Nazarov, debutant Heidenreich a Řezníček.

Trenér Stanislav Hejkal poslal pro úvodní duel na hřiště stejnou sestavu jako před týdnem v generálce na Bohemce. Stále totiž nemá k dispozici zraněné Knapíka a Shejbala, na marodku se navíc zařadil i Kozák. Po nezáživném úvodu Teplice převzaly iniciativu a po zásluze šly v 15. minutě do vedení, když se krásně pod víko trefil Nazarov. Byl to jeho první ligový gól v dresu „sklářů“. Nutno dodat, že byl opravdu výstavní.

Tepličtí poté dovolili domácím, aby si vytvořili několik šancí, naštěstí ale bez brankového trestu. I po obrátce nehráli hosté tak, jak by si jejich fanoušci i trenér představovali. Ani tentokrát nedokázala Příbram skórovat, dobře chytající Grigar byl proti; zaskvěl se například při šanci Vaise. V 64. minutě měl velkou šanci Žitný, Melichar ho však vychytal. Z následného roku padla důležitá druhá branka. Po centru Moulise ji dal povedenou hlavičkou debutant David Heidenreich. Třetí hřebíček do příbramské rakve zatloukli „žlutomodří“ v 73. minutě. Marešovu přihrávku zužitkoval Řezníček – 0:3.

Po třetí brance se hosté až moc zatáhli, čehož Příbram dokázala využít k tlaku. Rezultovala z něj branka Jana Rezka. Exteplický fotbalista se trefil střelou o zem, která přeletěla Grigara a zapadla do sítě. V 90. minutě měla ještě velkou šanci Příbram, Grigar se ale Vávrovi vrhl skvěle pod nohy. Teplice tak odvážejí z Příbrami vítězství 3:1. Příští neděli je čeká zápas 2. kola v Praze na Bohemce, kde je bude hostit pardubický nováček.

Fotogalerie

Stínadla TV