Olomouc - Teplice 0:0

Olomouc - Teplice 0:0

SK Sigma Olomouc
N2, FORTUNA:LIGA,
SK Sigma Olomouc FK Teplice
0:0 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky:
ŽK: 43. Houska - 13. Kučra, 40. Mareček, 51. Nazarov.
Rozhodčí: Adámková - Mojžíš, Bureš.
Hráno s omezeným počtem fanoušků.

Team logo

SK Sigma Olomouc

Mandous – Sladký, Greššák, Jemelka, Vepřek – Breite – Zahradníček (67. Chytil), Houska, P. González, Hála (67. Falta) – Juliš.
Team logo

FK Teplice

Grigar - Nazarov, Čmovš, Mareček - Černý, Kučera (68. P. Mareš), Žitný, Moulis (84. Shejbal) - Trubač (84. Ljevaković) - Řezníček, J. Mareš (75. Radosta).

Komentář k zápasu

Ve druhém kole nadstavbové části FORTUNA:LIGY, které bylo jejím 32. pokračováním, Teplice remizovaly v Olomouci 0:0. Opět se o něco více přiblížily záchraně soutěže; na 14. místě se nacházející Karvinou mají stále náskok osmi bodů, což se na 99% rovné jisté účasti v nejvyšší soutěži i pro příští sezonu.

Trenér Stanislav Hejkal udělal oproti duelu s Karvinou změnu na pravé straně – místo Hyčky poslal do hry od začátku utkání Černého.

Bezgólový první poločas odstartovali lépe hosté. V 10. minutě ohrozili brankáře Sigmy Mandouse Jakub Mareš a Moulis, největší jejich šanci ale zneškodnil na brankové čáře Sladký. Chybělo opravdu málo, aby Severočeši na Hané vedli! V 16. minutě pálil vedle Jakub Mareš a pak už se do šancí začali dostávat domácí. Juliš ve velké příležitosti přestřelil, stejný hráč minul i ve 27. minutě. Následně se předvedl Grigar a když už byl překonaný, zaskočil za něj při Jemelkově ráně jeden z jeho spoluhráčů. Tomáš Grigar potvrdil, že má formu hned několikrát. V 31. minutě vytáhl skvělý zákrok proti Zahradníčkovi. V závěru zápasu už to byla spíš hra od šestnáctky k šestnáctce.

Ani druhý poločas branku nepřinesl, přestože se oba celky snažily s ukazatelem skóre, na němž svítily dvě nuly, něco udělat. V dresu domácích byl nejaktivnější Juliš, ale brankář „sklářů“ Grigar se na jeho pokusy velmi dobře vyspal a vychytal už svou 101. nulu v kariéře. „Žlutomodří“ už si tolik příležitostí nevypracovali, za velmi pozornou defenzivu ale zaslouží velkou pochvalu.

V neděli od 14.30 se Teplice doma představí proti Zlínu. Permanentkáři si mohou místenky obstarat za 1 Kč ZDE nebo každý den od 6:00 do 21:00 na recepci stadionu, jednorázové vstupenky jsou v prodeji ZDE.

Stínadla TV