Teplice - Olomouc 1:3 (0:3)

Teplice - Olomouc 1:3 (0:3)

FK Teplice
21. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice SK Sigma Olomouc
1:3 (0:3)
Logo

Statistiky

Branky: 79. Vondrášek - 5. a 45. Juliš, 27. Houska.
ŽK: 30. Hyčka - 64. Juliš, 67. Sladký, 89. Mandous.
Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler.
Diváci: 2247.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Knapík (81. Trubač), Čmovš, Shejbal - Hyčka, Kučera, Mareček, P. Mareš - Žitný (69. Vondrášek) - Řezníček (46. Moulis), J. Mareš.
Team logo

SK Sigma Olomouc

Mandous – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Hála (73. Zahradníček), Greššák, Houska, Chytil (90. Yunis) – Falta, Juliš (84. Kerbr).

Komentář k zápasu

Úvod jara se Teplicím vůbec nevyvedl. Na Stínadlech prohrály se Sigmou Olomouc 1:3, když nezvládly vstup do utkání. Jedinou branku Sklářů dal střídající Tomáš Vondrášek.

Trenér Stanislav Hejkal mohl využít do prvního jarního zápasu Kučeru s Řezníčkem, kteří v týdnu laborovali s lehčími zraněními.

Hned v první minutě Hanáci nebezpečně zahrozili, ale bez gólového efektu. Nebezpeční však byli i nadále, domácí celek vypadal jejich aktivitou zaskočený. Když navíc přišel o ošetřovaného Shejbala, poprvé inkasoval. To se psala 5. minuta, Grigara překonal Juliš, zimní posila Sigmy.

Tepličtí se také snažili vytvářet si šance, mnohem nebezpečnější ale byla Olomouc. V 27. minutě nejprve skvěle zasáhl Tomáš Grigar proti střele Chytila, dorážku Housky ale zpacifikovat nemohl a Skláři prohrávali už o dva góly.

Pověstný kalich hořkosti si Teplice vypily do dna ještě v první půli. Nejprve promarnily několik příležitostí, nejblíže gólu asi byli Shejbal s Řezníčkem. První střílel těsně mimo, pokus útočníka Teplic pak zblokovala obrana Hanáků. V první minutě nastavení úvodní půle dal svůj druhý gól sobotního odpoledne Juliš a tribuny na teplické fotbalisty při odchodu do šaten pískaly.

Do druhé půle vystřídal Řezníčka Moulis. Hra domácího celku se zlepšila, góly ale nepřicházely. Kučera přestřelil, nad pálil i Žitný. Až 11 minut před koncem se prosadil střídající Vondrášek, jehož příchod hře Hejkalových svěřenců pomohl, stejně jako změna tříobráncového systému na čtyřobráncový.

V dalších šancích byly Teplice už neúspěšné. Trubač „zařízení“ těsně netrefil, Vondrášek svou hlavičku otřel o tyčku.

Stínadla TV