Sparta Praha - Teplice 0:1 (0:0)

Sparta Praha - Teplice 0:1 (0:0)

AC Sparta Praha
18. kolo, FORTUNA:LIGA,
AC Sparta Praha FK Teplice
0:1 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 83. Moulis.
ŽK: 23. Plavšić, 70. Stanciu - 16. Jeřábek, 45. Vondrášek, 61. Vondrášek, 62. Hyčka.
Rozhodčí: Hrubeš - Moláček, Vlček.
Diváci: 6410.

Team logo

AC Sparta Praha

Heča – Wiesner (46. Vácha), Radaković, Štetina, Costa – Chipciu, Sáček (77. Šural), Stanciu, Plavšić – Pulkrab (73. Hložek), Tetteh.
Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Král Krob - Hora, Ljevaković, Kučera, Hyčka (70. Moulis) - Trubač (76. Žitný) - Jindráček (85. Hošek).

Komentář k zápasu

Tak tohle je paráda! Fotbalisté Teplic jako první v roce 2018 vyhráli na Letné nad Spartou! Po výborném výkonu jim plný bodový přísun zařídil v 83. minutě střídající Pavel Moulis.

Trenér FK Teplice Stanislav Hejkal postavil vítěznou sestavu, která se opírala o skvělého brankáře Grigara. V poli hráli všichni hráči výborně, každý z nich odvedl maximální výkon. Absolutorium zaslouží samotný Hejkal, který na Pražany stanovil perfektní taktiku, jenž na Letné vycházela do posledního puntíku.

Žlutomodří v úvodu přečkali obrovskou šanci Sparty, Stanciu v ideální pozici přestřelil hostující klec. Poté se hosté čím dál častěji dostávali ke slovu a před bezmála sedmi tisícovkami fanoušků byli jednoznačně aktivnějším a lepším týmem.

Po prvním poločase byl stav bezbrankový, fanoušci Sparty domácí odměnili při odchodu do kabin decentním pískotem. Po obrátce ale jejich nevole vystoupala do závratných výšin, což Severočechům výrazně pomohlo. Přestože už byli v ofenzivě méně aktivnější, ve středu pole byli domácím stále minimálně vyrovnaným soupeřem. Navíc trenérovi Teplic vyšla parádně střídání, hru oživila a velmi jí pomohla.

Když sedm minut před koncem překonal střídající Moulis Heču, radost fanoušků „sklářů“ neznala mezí. Domácí se v závěru snažili o tlak, z něhož by vyrovnali, ale nervozita jim naprosto svázala nohy.

Teplice tak po čtyřminutovém nastavení mohly slavit nečekané, ale naprosto zasloužené vítězství!

Fotogalerie

Stínadla TV