Teplice - Olomouc 0:0

Teplice - Olomouc 0:0

FK Teplice
15. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice SK Sigma Olomouc
0:0 (0:0)
Logo

Statistiky

ŽK: 77. Ljevaković - 61. Houska 83. Vepřek.
Rozhodčí: Dubravský - Hájek, Horák.
Diváci: 2535.

Team logo

FK Teplice

Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Hyčka - Hora, Král, Ljevaković (84. Jindráček), Žitný (46. Luts) - Trubač (46. Kučera) - Vaněček.
Team logo

SK Sigma Olomouc

Buchta - Sladký, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (86. Lalkovič), Kalvach, Houska, Dvořák (63. Texl), Falta - Plšek, Nešpor (90. Yunis).

Komentář k zápasu

První polovinu základní části FORTUNA:LIGY uzavřely Teplice domácím soubojem se Sigmou Olomouc. Na Stínadlech skončil bezgólovou remízou. Největší šancí zápasu měl Hora, jeho pokus ale z brankové čáry vykopli hráči Hanáků. „Skláři“ se museli obejít bez vykartovaného Kroba, po zranění se naopak do sestavy vrátil Vondrášek, fit byl i na Bohemce pro zranění střídaný Ljevaković.

V první půli tahali za kratší konec domácí, přestože i oni si dokázali vytvořit některé slibné náznaky šancí, například Hora mohl prostřelit Buchtu, včas mu v tom ale zabránil Jemelka. Na druhé straně pálili vedle Plšek i Dvořák.

O poločase trenér Stanislav Hejkal stáhl ze hry Trubače a Žitného, který byl zraněný, místo nich přišli Kučera a Luts. Právě Kučera deset minut po změně stran nacentroval před branku, kde hlavičkoval Buchta. Když už míč směřoval do sítě, vykopl ho na břevno z brankové čáry Jemelka. Horovi, který hrál svůj jubilejní dvoustý ligový zápas, tak nebylo přáno ani tentokrát. Sigma se ve druhém poločase dostávala před Diviše jen výjimečně, více ze hry měli rozhodně Severočeši, kteří Hanáky několikrát zle svírali. Když Teplice z tlaku kýženou branku nedaly, mohli se ujmout vedení hosté, Plškův pokus z 88. minuty ale neměl dostatečnou razanci. V závěru duelu ještě hlavičkoval Vaněček, Buchta se ale překvapit nenechal.

Stínadla TV