Obrázek článku

Zrakově hendikepovaní si díky projektu Nevidomý fanoušek užili večer na Stínadlech

Sobotní domácí zápas se Spartou byl již podruhé v historii klubu FK Teplice určený zrakově postiženým fanouškům z Ústeckého kraje. Ti nejen, že měli se svým doprovodem na tento zápas vstup zdarma, ale čekala na ně i další překvapení, jako například společné setkání a focení s teplickým trenérem Jiřím Jarošíkem či s hráči Janem Fortelným a Václavem Sejkem. "Jsme moc rádi za to, že hned deset zrakově hendikepovaných fanoušků, z toho pět zcela nevidomých, si i díky společnému projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu a Radiožurnálu mohlo vychutnat utkání na našem stadionu opravdu naplno," uvedl CSR manažer FK Teplice Vilém Kunz.

Sportovní komentátoři Radiožurnálu Jaroslav Plašil a Jan Suchan přímo ze Stínadel pro ně zajistili do sluchátek speciální komentář, který byl proti "klasickému" rozhlasovému vysílání fotbalových zápasů mnohem popisnější. "Zápas jsem si moc pěkně užila. Komentátoři byli skvělí a přiblížili nám směrem k zápasu opravdu všechno podstatné," přiblížila své pocity nevidomá fanynka Monika Davidová.

"Děkujeme moc za super zážitek pro naše nevidomé klienty. Domácí tým sice prohrál, ale u nás stejně vede na celé čáře," doplnila Alena Bašníková ředitelka TyfloCentrum Ústí nad Labem, o.p.s., se kterým teplický klub dlouhodobě spolupracuje.

Stínadla TV