Obrázek článku

Vyjádření předsedy představenstva FK Teplice k obviněním v podcastu Nosiči vody

Chtěl bych se tímto způsobem ohradit proti obviněním, která na adresu našeho klubu zazněla v podcastu Nosiči vody pánů Bosáka, Mádla a Tvaroha, protože jde o absolutní nesmysly, které náš klub v očích veřejnosti poškozují.

Jiří Jarošík s žádným ultimátem do zápasu na Spartě nevstupoval. Dát takové ultimátum vzhledem ke stoupající kvalitě Sparty a našim problémům by mohl dát jen hlupák. Jeho odvolání je důsledkem výkonů a výsledků mužstva v celé jarní části sezóny, obava z frustrace by mohla dále prohloubit naši výkonnostní krizi. Na základě toho jsme přistoupili k reakci v podobě odvolání trenérského týmu, abychom měli dostatek prostoru pro nalezení náhrady před tím, než se mužstvo začne připravovat na důležitý zápas s Brnem. Logicky jsme nějakou dobu diskutovali varianty řešení.

Další lží, která v pravidelné rubrice na serveru Seznam Zprávy zazněla, je informace, že měl Zdenko Frťala podepsanou smlouvu už před utkáním na Spartě. První schůzka s panem Frťalou proběhla až v neděli v podvečer a na ní jsme řešili jeho působení u A mužstva.

Musím říct, že rozloučení s panem Jarošíkem a jeho týmem proběhlo (po sobotním odvolání) v neděli ráno, a to velmi kultivovaně z obou stran. Jejich přístup na setkání velmi oceňuji. Navíc si velmi cením jejich práce pro klub. Bohužel se stane, že výkonnost ve sportu klesne a je třeba tuto skutečnost řešit.

Pan Bosák v „Nosičích vody“ mluví o kultivaci fotbalového prostředí, k té by ovšem také prospělo, kdyby novináři s velkým veřejným dosahem přestali zveřejňovat ničím nepodložená lživá obvinění, která mohou kluby poškozovat nejen v očích veřejnosti, ale také v očích klubových partnerů a sponzorů.

O to víc mě mrzí, že se tak stalo od velmi respektovaných a znalých komentátorů s velkým vlivem na vnímání fotbalového prostředí veřejností.

Nehledejme za vším podlost a podrazy.


Ing. Pavel Šedlbauer
předseda představenstva FK TEPLICE a.s.

Stínadla TV