Obrázek článku

Václav Sejk přichází na hostování, na Stínadlech bude působit rovněž Václav Prošek

Těsně před startem jarní části FORTUNA:LIGY hlásí Teplice ještě dva příchody na hostování. Tím prvním je útočník Václav Sejk z pražské Sparty, rodák z Děčína, který zde již působil v mládežnických kategoriích.

Sejkovi bude během jara dvacet let, na podzim pravidelně nastupoval za béčko Sparty ve druhé lize, kromě toho odehrál také čtyři zápasy za reprezentaci U21 a zasáhl také do jednoho utkání MOL Cupu za letenské A mužstvo. Ve F:NL měl bilanci čtyř branek a tří asistencí v patnácti duelech, za jednadvacítku nastoupil do čtyřech zápasů a jednou skóroval. V Teplicích bude nosit číslo 29.

Sejk se s teplickým týmem začal připravovat v úterý, do sobotního zápasu s Bohemians však ještě nebude moci zasáhnout kvůli trestu za červenou kartu, kterou obdržel v posledním podzimním kole. "Václav Sejk prošel před přestupem do Sparty naší mládeží, během podzimu prokázal své kvality, proto jsme rádi, že jsme se se Spartou dokázali dohodnout na jeho hostování, které věříme, že bude přínosem pro všechny strany," říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Na Stínadlech bude na jaře rovněž působit krajní záložník či obránce Václav Prošek, který se s teplickým mužstvem připravoval během celého ledna, v Teplicích bude na hostování s opcí z Ústí nad Labem a nosit bude číslo 35. Opačným směrem na hostování bez opce zamířili David Černý a Josef Švanda.

Stínadla TV