Obrázek článku

V sobotu se hraje poslední kolo nadstavby s Pardubicemi

Poslední zápas nadstavbové části čeká FK Teplice v sobotu. Od 18 hodin hostí na Stínadlech celek Pardubic, který ještě nemá jistotu účasti v lize pro příští sezonu. To skláři už ví, že se baráži se zatím neznámým druholigovým účastníkem nevyhnou.

Žlutomodří byli v Karviné blízko vítězství a zároveň přímé konfrontace s Pardubicemi o to, kdo se vyhne baráži. Nakonec ale v poslední minutě z hlavičky Buchty inkasovali gól, což je poslalo do nevyzpytatelné baráže. „„Neskutečné! Takto utkání dohrávat, darovat gól soupeři a jít tím pádem do baráže,” čertil se trenér Teplic Jiří Jarošík.

Alois Hyčka, střelec prvního gólu, ví, že sobotní zápas s Pardubicemi bude mít velký smysl. „Musíme se naladit na baráž. Musíme k utkání správně přistoupit.”
„Těžko říct, jak sobotu pojmout. Máme dost času si to promyslet. Bude záležet, jaký bude zdravotní stav týmu a koho máme k dispozici. Uvidíme, jak to bude s Pardubicemi a pak budeme vyhlížet dalšího soupeře," přidává svůj pohled Jarošík, který by na jednu stranu rád nechal odpočinout důležité hráče, na stranu druhou ale i on pochopitelně ví, že psychická pohoda je pro ně rovněž nesmírně důležitá.

A Pardubice? Mají na svém kontě 34 bodů a pokud nechtějí spoléhat na výsledky z ostatních zápasů, potřebují na Stínadlech získat alespoň bod. „Nemůžeme kalkulovat s tím, že Teplice zápas nějak vypustí. Musíme tam jet pro vítězství,“ přesvědčuje hráč Východočechů Vojtěch Patrák.

Stínadla TV