Obrázek článku

V sobotu se hraje duel na hřišti Baníku Ostrava

Na vítkovický stadion, kde je poslední roky doma Baník Ostrava, míří ke čtvrtému kolu FORTUNA:LIGY celek Teplic. Skláři proti mužstvu Pavla Vrby nastoupí v sobotu, výkop je v 16 hodin.

Severočeši začali ligu parádně, doma remizovali s mistrovskou Plzní. Jejich výkon byl slibný, líbila se předvedená hra, běhaví hráči, a i atmosféra na stadionu. Jenže poté přišel výbuch v Liberci, kde i přes vyrovnaný duel v poli Slovan vyhrál 5:1. Defenziva Teplic pod Ještědem nebyla pevná, trenér Jiří Jarošík se zlobil, nelíbil se mu ani přístup hráčů. O týden později žlutomodří v obraně předvedli proti Bohemians zlepšený výkon, přesto padli 0:1. „S Bohemkou jsme zvládli ten zápas v defenzivě dobře, bohužel jsme nebyli nebezpeční směrem dopředu. Ale pracujeme na tom. Máme nějaký cíl, který chceme dosáhnout. Je to dlouhodobý proces, ale věřím, že se to ubírá správným směrem,” tvrdí levý obránce Matěj Hybš, který hrál poprvé v základní sestavě po svém příchodu z Plzně.

„Obrannou fázi jsme zlepšili, docela nám fungovala. Pomohl Hybš v sestavě. Bohužel jsme si nic v útoku nevytvořili, nic jsme v něm nepředvedli, ani v záloze. Bylo to jen o tom, jestli dostaneme gól. Jedna standardka nás ale stála lepší výsledek, prohrála nám zápas. Měli jsme to dohrát na nula nula. Musím uznat, že Bohemka má dobré standardky, parádní auty. My nemáme vzadu žádné věže, bráníme urputně. Je to škoda," komentoval Jarošík porážku.

Co si o nastávajícím soupeři myslí Hybš? „Baník je určitě velmi kvalitní soupeř, posílil, má spoustu mladých kluků. Start neměl ideální, jak by si jistě představoval. Má ale zkušeného trenéra, určitě tým na nás velmi dobře připraví. My po tom nepovedeném začátku jedeme pro body.”

Jak již zaznělo, Ostravané neměli dobrý začátek soutěže. S Olomoucí doma prohráli 0:3, poté přivezli bod za remízu 3:3 z vršovického Dolíčku a před týdnem doma porazili 4:1 Zlín. „V prvním poločase jsme jasně dominovali, měli jsme tam akce, které byly koukatelné. Myslel jsem si, že druhý poločas odehrajeme ve větším klidu, ale vyloučení Zlína nám spíš ublížilo. Ale jsem rád, že jsme vyhráli a máme tři body. Před Teplicemi je to povzbuzení,“ radoval se Pavel Vrba z tříbodového zisku.

Jaké budou nálady trenérů po sobotním vzájemném střetnutí, které startuje v sobotu v 16:00. Utkání bude rozhodovat Jan Petřík s asistenty Jiřím Křížem a Janem Hurychem, čtvrtým rozhodčím bude Petr Dorušák. Videorozhodčími zápasy budou Ondřej Berka s asistentem Matějem Vlčkem.

Stínadla TV