Obrázek článku

V sobotu přijede pražská Bohemka

Nadstavbovou část FORTUNA:LIGY začnou Teplice v sobotu odpoledne doma, od 17 hodin přivítají pražské Bohemians. Nadstavba se hraje na pět kol, skláři se třikrát představí svým fanouškům, dvakrát hrají venku. „Doufám, že nás fanoušci přijdou podpořit v co nejvyšším počtu. Budeme se snažit jim to vrátit výkony, které jsme předvedli v zápasech, kdy nám to šlo. Domácí prostředí bude naší výhodou,” věří střelec Teplic Václav Sejk.

Žlutomodří si v posledním kole základní části vylepšili své postavení v tabulce, díky výhře 2:1 nad Českými Budějovicemi jsou dvanácté. Trenér Jiří Jarošík ale ví, že jeho mužstvo čeká ve skupině o udržení těžká šichta. „Rozdíly v tabulce jsou minimální. Na tabulku se krásně dívá, ale po porážce můžeme být klidně i předposlední.”

Bude i podle Jarošíka pro Severočechy výhodou, že hrají doma třikrát, zatímco venku jen dvakrát? „My jsme rádi, že nemusíme ani jednou do Ďolíčku, protože se nám tam dlouhodobě nedaří.”

Teplicím stále chybí několik zraněných hráčů. Jarošík se na tento fakt vymlouvat nechce, ale... „Když vypadnou ze základu tři čtyři hráči, tak se to dotkne i jiných týmů, nejen Teplic,” tvrdí.

Klokani se po domácí remíze 1:1 s Hradcem Králové ve středu večer sesunuli až na čtrnácté místo. „Bezprostředně po utkání jsem zklamaný. Myslím si, že po průběhu je pro nás bod málo, protože jsme měli po většinu utkání územní převahu. Dokázali jsme si vytvořit víc nebezpečnějších situací,“ konstatoval jejich trenér Jaroslav Veselý. Boheminas pětkrát v řadě nevyhráli.

Přijďte v sobotu odpoledne fandit na Stínadla! Zápas Teplice – Bohemians začíná v 17 hodin. Vstupenky jsou v prodeji ZDE.

Stínadla TV