Obrázek článku

V sobotu přijede na Stínadla Jablonec

Bude sedmička pro Teplice šťastnější než šestka? Po debaklu v šestém kole FORTUNA:LIGY hrají skláři v sobotu od 16 hodin v AGC Aréně Na Stínadlech malé severočeské derby s Jabloncem. Půjde o souboj třináctého celku s patnáctým, ve hře tedy bude hodně.

Oba soupeři však půjdou do utkání v rozdílném rozpoložení. Jablonec sice má o bod méně než Tepličtí, svou bodovou sbírku ale dokázal v úterý večer o jeden bodík navýšit domácí remízou se Spartou (1:1), zatímco žlutomodří inkasovali v pražském Edenu od Slavie šest kousků.

Útočník Jan Chramosta patřil proti Spartě k nejlepším hráčům Jablonce. Plichtu by před začátkem utkání bral, ale po něm? "Z remízy mám nakonec smíšené pocity. Věřím, že kdybychom byli v plném počtu, tak jsme Spartu potrápili daleko víc. V sezoně jsme ještě nevyhráli, na druhou stranu jsme jen dvakrát prohráli, ale cítíme, že je to málo, že máme na víc. Vítězství už bychom si zasloužili a věřím, že v příštím zápase v Teplicích už to zvládneme," řekl po duelu se sparťany.

Teplice přijely ve středu do Edenu v silně kombinované sestavě, příležitost dostali hráči širšího kádru. Trenér Jiří Jarošík přiznal, že některé hráče šetřil na důležitý sobotní zápas s Jabloncem. Po šestigólovém výprasku uznal, že těžko hledá pozitiva. "Ve hře bych pozitiva těžko hledal, v individuálních výkonech také ne. Jediné plus je, že se nikdo nezranil a nedostali jsme žádnou červenou kartu, protože v sobotu nás čeká pro Teplice daleko důležitější zápas."

Souboj Teplice – Jablonec startuje na Stínadlech v sobotu v 16 hodin, lístky jsou v prodeji ZDE. Přijďte fandit i vy! Utkání bude řídit Tomáš Klíma s asistenty Jakubem Hrabovským a Milanem Vyhnanovský, čtvrtým rozhodčím bude Tomáš Ulrich. U VARu bude Pavel Franěk s Lucií Ratajovou.

Stínadla TV