Obrázek článku

V sobotu nastoupíme v Olomouci

K zápasu 28. kola FORTUNA:LIGY jedou Teplice na Hanou. V sobotu od 16 hodin je čeká těžký souboj se Sigmou Olomouc, která si brousí zuby na účast v evropských pohárech.

Sigma na svém stadionu letos neprohrála, na druhou stranu před vlastními diváky ve čtyřech případech z šesti pouze remizovala. Naposledy zvítězila 1:0 ve Zlíně, v tabulce je šestá a ztrátu na pátou a čtvrtou příčku má minimální.

„Mužstvo cítí, že jsme blízko cíle, což je šestka a pak další boj o čtvrtou pozici, která zajišťuje účast v evropských pohárech," říká trenér Olomouce Václav Jílek. „Čtvrtá příčka je lákavá, je to cíl pro každého z nás. Všichni chceme Evropu,“ je konkrétnější slovenský bek Juraj Chvátal, který rozhodl duel ve Zlíně.

Co si o Sigmě myslí trenér Teplic Zdenko Frťala? „Olomouc je tým, který má ambice hrát evropské poháry. Vrátil se jí Pospíšil, troufnu si říct, že je to ikona klubu. Tým se chce prezentovat kombinačním fotbalem, má na to vhodné typy hráčů. Jeho hra je založená na přímočarosti, vysokém napadání, rychlosti. Na to vše se musíme připravit."

Teplice po dvou výhrách doma prohrály 1:3 se Slováckem. „Tu porážku chceme v Olomouci odčinit a bodovat. Až na vykartovaného Vondráška a zraněného Kučeru jsme zdravotně v pořádku. Tihle dva sice budou chybět, ale nechceme kňučet, to je fotbal, jsou připraveni jiní hráči je nahradit," tvrdí Frťala.

Na podzim Teplice dokázaly Sigmu porazit 2:1, na Stínadlech jí dávali góly Gning a Žák, za hosty se trefil Růsek.

Sobotní duel na Andrově stadionu odřídí hlavní rozhodčí Dalibor Černý, který naposledy řídil derby pražských „S“, jeho asistenty budou Ivo Nádvorník a Radim Dresler, čtvrtým rozhodčím pak Petr Dorušák. Delegáty utkání budou Miroslav Poklop a Michal Beneš. U VARu zasednou Jan Petřík a Jan Paták.

Stínadla TV