Obrázek článku

V sobotu nastoupíme v Mladé Boleslavi proti Hradci Králové

V rychlém sledu pokračuje nejvyšší fotbalová liga. Teplice po domácí výhře 5:1 nad Pardubicemi čeká další soupeř z východu Čech - tentokrát se postaví Hradci Králové. Votroci ale zatím nemají hotový svůj stadion, duel se tak bude hrát v sobotu od 16 hodin v Mladé Boleslavi.

Hradec Králové se v minulé sezoně dostal coby nováček do skupiny, která po základní části hrála o titul. Šestá příčka byla z jeho pohledu nejlepší v historii samostatné soutěže, ve velmi dobrých výkonech pokračují svěřenci trenéra Koubka a jeho asistenta Hejkala i v tomto ligovém ročníku. Bez Krále, Mejdra i Vlkanovy jsou Votroci zatím sedmí, naposledy prohráli 1:2 na hřišti pražské Sparty.

„Po Pardubicích nás čeká nepříjemnější soupeř. Hradec na nás bude dobře připravený, každý bodový zisk bude super. Není náhoda, že se drží druhou sezonu nahoře, výkonnost má konstantní, není tam žádný propadák. Mužstvo vidím jako běhavé, je déle pospolu,” říká o Východočeších teplický Jan Shejbal, který na Stínadla přišel právě z Hradce Králové.

A není jediným mužem, který má hradeckou minulost. Jaké to je hrát v Hradci dobře ví i Robert Jukl, jehož tatínek je hradeckou legendou a v současnosti generálním manažerem. Na opačné straně barikády pak působí i Otto Urma a Petr Kodeš, v rolích funkcionářů pak Jiří Sabou (sportovní ředitel) a Stanislav Hejkal (asistent hlavního trenéra).

„Trenéři Koubek a Hejkal jsou dobrou dvojicí stratégů. Pan Hejkal, který byl trenérem u nás, má Teplice dobře přečtené. I proto nás čeká těžký boj. Nyní ale dáváme góly, věříme si, chceme být pro každého nepříjemní. Určitě jedeme pro Hradce pro body,” tvrdí Shejbal.

Utkání bude rozhodovat Ladislav Szikszay s asistenty Michalem Volfem a Zdeňkem Arnoštem, čtvrtým rozhodčím bude Josef Krejsa. U VARu budou Pavel Orel a Dominik Starý.

Stínadla TV