Obrázek článku

V sobotu nastoupíme doma proti Spartě!

Pražská Sparta, soupeř nade všechny ostatní atraktivní, bude v 8. kole FORTUNA:LIGY soupeřem Teplic, aktuálně jedenáctého celku tabulky. Hrát se bude v sobotu od 19 hodin na Stínadlech a vše nasvědčuje tomu, že kulisa bude parádní. "Podle předprodeje to vypadá na podobnou návstěvu jako na jaře, tedy k deseti tisícům diváků," věří mluvčí FK Teplice Martin Kovařík.

Skláři půjdou do zápasu s Letenskými posilněni o cennou výhru 3:2 nad Jabloncem. "Těším se na to utkání, ale nechci říct, že je to ten nejdůležitější zápas, proti každému soupeři chci hrát dobře. Hrát proti Spartě, Plzni a Slavii je však vždy prestižní. Bude skvělá návštěva, snad jí předvedeme parádní výkon," přeje si trenér Teplic Jiří Jarošík. Spartě se příliš nedaří, v minulém kole jen remizovala doma 0:0 se Zlínem. "Je to takový spící medvěd. Přeju jí, aby se probudila, hrála líp, chceme hrát proti nejlepší Spartě. Bude to velká motivace. Jen velkými zápasy rosteme, můžeme v něm ukázat svoje maximum," usmívá se Jarošík.

Rudí zatím v sedmi kolech nastřádali 12 bodů, což je řadí v tabulce na čtvrtou příčku. Před zmiňovanou remízou se Zlínem remizovali v Jablonci a před tím doma s Bohemians. Na výhru tak svěřenci dánského kouče Briana Priskeho čekají již tři duely. "Děláme vše, aby se výkony zlepšily. Ale nejsme kouzelníci, nejde to lusknutím prstu. Nepomohou ani překotné změny," tvrdí Priske. Podle něj by Sparta měla být například odvážnější v soubojích jeden na jednoho, navíc má několik zraněných a k tomu se musí vypořádat s odchody Hložka a Hancka. "Vidíme už pokrok v některých parametrech jako je vyšší počet naběhaných metrů, větší rychlost ve sprintu, víc sprintových náběhů. Ale chce to čas," uklidňuje trenér Sparty obec fanoušků Letenských.

Teplický klub se na utkání nechystá pouze na hřišti, ale také v mimosportovních aspektech. Pro fanoušky bude připravený posílený catering, který bude mít na jižní a východní tribuně k dispozici například přístroje beerjet, které dokáží natočit šest piv za 15 vteřin. Z důvodu bezpečnosti pak poprvé půjde do provozu na tomto zápase také nový kamerový systém, který bude mít k dispozici policie a jeho ovládání bude probíhat z nového velína přímo na severní tribuně.

Předprodej vstupenek na utkání probíhá přes internetový systém Enigoo, případně ve sběrnách Sazky, kde poběží do pátku 9. září. Předprodej probíhá na jižní a východní tribunu do sektorů 16 až 33, pro hostující ultras do sektoru 39, pro běžné fanoušky hostů pak do sektoru 1 na hlavní tribuně, který pro ně bude vyhrazen. Fanoušci v hostujících v dresech, šálách a dalších fanouškovských předmětech AC Sparta Praha nebudou vpuštěni dle návštěvního řádu do domácích sektorů. Ti budou směřováni právě do sektoru 1 na hlavní tribuně vchodem CH. V sobotu budou otevřeny pokladny na stadionu od 17:00, samotný stadion se pak otevře v 17:30. Doporučujeme fanouškům dorazit s předstihem, aby se vyhnuli frontám jak na pokladnách, tak na vstupu na stadion.

Cena vstupenky je v předprodeji do pátku 9. září do 23:59 110 Kč pro muže a 55 Kč pro ženy, v den utkání na internetu i na pokladnách stadionu pak 170 Kč pro muže a 85 Kč pro ženy. Děti do 150 cm mají v obou případech vstup zdarma, ale je potřeba pro ně mít volnou dětskou vstupenku buď z pokladny nebo z předprodeje. Do pátku do 12:00 se mohou na emailu martin.kovarik@fkteplice.cz hlásit také mládežnické skupiny ze sportovních klubů a škol, které mají vstup zdarma.

Utkání bude rozhodovat Miroslav Zelinka s asistenty Janem Patákem a Petrem Caletkou, čtvrtým rozhodčím bude Vít Zaoral. U VARu budou Pavel Franěk s Matějem Vlčkem.

Předprodej jednorázových vstupenek probíhá přes tyto odkazy:
Domácí fanoušci!

Fanoušci AC Sparta Praha!

Stínadla TV