Obrázek článku

V sobotu na Stínadla přijede pražská Bohemka

Druhé domácí utkání nové sezony odehrají Teplice v sobotu od 16 hodin na Stínadlech proti Bohemians Praha. Po remíze s Plzní a výbuchu v Liberci je souboj s klokany pro Severočechy nesmírně důležitý.

Tepličtí v prvním kole překvapili celý fotbalový národ, který je už před startem ligy odsuzoval k sestupu. Proti Plzni ale svěřenci Jiřího Jarošíka hráli výborně, nakonec s ní po vyrovnaném boji remizovali 2:2. V Liberci se však sklářům vůbec nedařilo. Nepodlehli hráči uspokojení? "Před týdnem si sáhli na skvělý výkon, byl ohodnocený bodem... V Liberci jsme ale propadli. Neumíme zopakovat dobré výkony, v Liberci to byla jedním slovem slabota," štvalo kouče Jarošíka. "Uspokojení tam nebylo. Chceme všem dokázat, že nepatříme dolů. Ale vůbec se nám to v Liberci nepovedlo," říká Jakub Urbanec, který dal v novém ligovém ročníku FORTUNA:LIGY zatím tři branky, je tak jediným teplickým střelcem.

Klokani mají na svém kontě už čtyři body. Nejprve je brali díky překvapivé výhře 3:0 v Jablonci, v Ďolíčku pak remizovali s Baníkem Ostrava 3:3. Dohromady tak dali už šest gólů, vděčí za to prý novému systému. "Padá nám to tam víc díky změně systému. Více si vpředu rozumíme. Jsme stabilnější také směrem dozadu, získáváme míče, které ihned vyhazujeme nahoru a tvoříme účinné protiútoky. Díky nim a presinku jsme vepředu hodně nebezpeční," říká bohemák Roman Květ. Na druhé příčce se Pražanům líbí, s jídlem navíc roste chuť. "Když příště dokážeme zvítězit, bude to pro nás dobrý start," tvrdí trenér Jaroslav Veselý.

Prodej vstupenek probíhá již nyní ZDE a také ve sběrnách Sazky, do páteční půlnoci trvá předprodejová cena 110 Kč pro muže a 55 Kč pro ženy, během soboty je pak cena jak přes internet tak na pokladnách 170 Kč pro muže a 85 Kč pro ženy. Hlavním rozhodčím utkání bude Tomáš Batík s asistenty Adamem Horákem a Janem Dohnálkem, čtvrtým rozhodčím bude Stanislav Volek. U VARu zasednou Tomáš Kocourek a Jiří Kříž. Delegáty zápasu budou Tomášové Farský a Kovařík.

Stínadla TV