Obrázek článku

V sobotu míříme na Spartu

​Teplice čeká ve 22. kole FORTUNA:LIGY soupeř s aktuálně nejlepší formou, pražská Sparta! Na Letné se žlutomodří představí v sobotu od 18 hodin.

Skláři mají za sebou výbuch v Jablonci, kde na těžkém, sněhem poznamenaném terénu prohráli 1:4. Nenavázali tak na bod získaný v domácím střetnutí se Slavií, což bylo pro všechny obrovské zklamání. „Doufám, že s hráči z toho zápasu rychle vzpamatují, protože tak, jak hráli, se hrát nedá. Nebudu hodnotit fotbal, na tom terénu se hrát nedal, ale nebylo tam nasazení, přístup. Není to psychikou, protože zklamali hlavně starší hráči, kteří mají plno zkušeností," mrzí ještě s odstupem času trenéra Teplic Jiřího Jarošíka.

Klíčem pro úspěch na Spartě podle něho bude výrazné zlepšení v obranné fázi. „Musíme dělat základní věci, to nám teď vázne. Nebo spíš to není vůbec. Jsou tam individuální chyby, například klasické nabírání hráčů. Proto mají pak soupeři prostor a i v menším prostoru nám dokážou dát gól. V obranné fázi prostě musíme předvést diametrálně rozdílný výkon!"

Že by ale Jarošík vsadil vše na defenzivu? To od trenéra jeho typu prý čekat nelze. „Takový já nejsem. Na Letné autobus zaparkoval snad každý, každý tam ale stejně prohrál. Nemá to prostě cenu, musíme hrát odvážněji. Nechci říct, že bychom to nějak otevřeli, ale jak už jsem řekl, musí tam být základní věci obranné fáze."

Už v Jablonci byl na střídačce po zranění připravený Robert Jukl, jeho návrat Jarošík velebí. „To je dobrá zpráva. Jsem rád, že se marodka vyprazdňuje. S Juklíkem určitě na nějakou fázi zápasu počítáme."

Sparta naposledy prohrála v říjnu minulého roku. Na jaře se jí daří skvěle; nejen, že boduje, navíc sází soupeřům gól za gólem. Ve středu úspěšně zdolala nástrahy pohárového čtvrtfinále, když na penalty vyhrála těžké střetnutí v Liberci. „Myslím, že to bylo klasické pohárové utkání plné emocí, které nabídlo v podstatě vše, co mohlo, včetně prodloužení a penalt. Náročný povrch, hodně soubojů, časté přerušování a hraní o čas, to vše bylo k vidění. My ukázali, že jsme mentálně silní," hodnotil pohárové vítězství trenér Letenských Brian Priske.

Na podzim Teplice remizovaly Na Stínadlech se Spartou 2:2, jejich góly dával Abdallah Gning, za hosty se trefili Jankto a Čvančara. Na Spartu se můžete vypravit i s Fanklubem FK Teplice, v autobusu zbývá pár posledních míst. Odjezd od teplického stadionu bude v 15.15. Předprodej vstupenek pro hostující fanoušky probíhá ZDE.

Stínadla TV